vrijdag 12 augustus 2022

Alles over Altena

Boerderij met rieten kap volledig afgebrand

6 januari 2012 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Rond 16.45 uur brak brand uit  in een woning in de Burgstraat./Maasdijk. De boerderij brandde volledig af. De metershoge vlammen trokken veel publiek. De gemeente heeft dranghekken rondom het afgebrande pand laten plaatsen. Er werden een hoogwerker en vier tankautospuitwagens ingezet. 

Direct na de eerste melding werd de brand opgeschaald naar een zogeheten 'middelbrand'. Een minuut later volgde de melding 'grote brand', aansluitend gevolgd door het alarm  'zeer grote brand'. Meerdere korpsen rukten uit. Het betrof een vrijstaand huis met een rieten dak. Er vielen geen gewonden. Het huis staat op dit moment leeg en werd verbouwd.

Rond 19.00 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. Enkele woningen in het benedenwindse gebied hebben rookschade.

Salvage is ter plaatse gekomen om maatregelen te nemen namens de verzekeringmaatschappij. De brand is vermoedelijk ontstaan nabij de overgang van de schoorsteen naar de rieten kap.

Lees meer over:

Politie Brandweer Brand Giessen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.