Sunday 19 September 2021

Alles over Altena

Fraude en bedreigingen rond televiseprogramma

5 januari 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - In 2009 ontving het project Groot en Grut 10.000 euro subsidie na deelname aan het televisieprogramma de Brabantse Dorpen Derby van Omroep Brabant. Naar nu blijkt heeft de provincie Noord-Brabant nooit gecontroleerd waaraan en of dit geld is besteed.

In het voorjaar van 2009 liepen de gemoederen in Woudrichem zeer hoog op toen twee inwoners met het project Groot en Grut een terrasje en speeltuin wilde realiseren op een historische plek. Dat was vooral tegen het zere been van ouderen.

Tegenactie
Er kwam een tegenactie en de initiatiefnemers ontvingen onder meer telefonische bedreigingen. Ze bleven daarbij zitten met de subsidie van 10.000 euro omdat het project nooit van de grond kon komen. De provincie heeft nooit geïnformeerd wat er met de 10.000 euro is gedaan. Ook niet toen duidelijk werd dat het project werd afgeblazen en het geld nooit gebruikt zou worden waar het voor bedoeld was. (Omroep Brabant)

 

Lees meer over:

woudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.