woensdag 26 januari 2022

Alles over Altena

VEKA met Peter (Dakar) Versluis opnieuw goed voor dertiende plaats

4 januari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM / SAN JUAN –  Peter Versluis liep evenals de voorgaande dagen met een lach van oor tot oor rond in het bivak in San Juan, op de derde dag van de Dakar ralley. Hij had genoten, vooral van de tien à vijftien minuten toen hij zijn truck door een watermassa loodste. “Tot nu toe mijn mooiste ervaring in de Dakar”, riep hij stralend van plezier. “De heli vloog boven ons. Het was machtig mooi om te zien”.

Dat hij even wat tijd had verloren doordat een ventiel van de achterband losschoot en dat hij het een tijdje rustig aan moest doen om de remmen te laten afkoelen, nam hij nu al te zwaar. “Het laatste half uur kon ik weer gas geven. Ik moest me wel inprenten niet te overmoedig te worden, want ik maakte een paar foutjes. Nee, gelukkig geen noodlottige, maar ik beschouw het maar als een waarschuwing”, bekende Peter, die evenals in de vorige twee etappes weer dertiende in de daguitslag werd. “Prima toch? Het ging weer heel goed”.

Dat het VEKA MAN with a Mission-team opnieuw wat terrein moest prijsgeven aan de opkomende Kamaz-rijders, maakte van teammanager Fred van Putten geen man die nu in een zenuwinrichting moet worden opgenomen. Hij haalde zijn schouders op en zei: “Waar praten we over? We hebben nog maar 500 kilometer proef gehad van de totaal 4.000 kilometer aan specials…”

Uitslag derde etappe San Rafael-San Juan: 1. Biasion (Iveco), 2. Ardavichus (Kamaz) op 1.09, 3. Karginov (Kamaz) 2.19, 9. Echter 10.12, 10. Van Vliet 12.27, 13. Versluis 20.14, 15. De Baar 24.58. Algemeen klassement: 1. Ardavichus, 2. De Rooy (Iveco) op 0.28, 3. Biasion 1.51, 8. Van Vliet 13.28, 10. Echter 23.02, 13. Versluis 39.19, 17. De Baar 59.11.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.