donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Biesboschzwemmers scoren op laatste wedstrijd 2011

3 januari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Aan de laatste wedstrijd van het jaar 2011 hebben namens de Biesboschzwemmers elf zwemmers deelgenomen. Zij wisten elf persoonlijke records, 21 Brabantse en een Nederlandse limiet te zwemmen. Jade Groeneveld en Rebecca Schmidt kwamen met de grootste glimlach uit het water.

Jade was heel verbaasd over haar eindtijd op de 100 rugslag. Eerder op de 50 vrije slag was ze nipt boven haar tijd gebleven, maar op de rugslag wist ze zich te verbeteren. Haar tijd van nu was bijna twee seconden sneller dan elf dagen geleden is Oss. Rebecca was heel content met haar eindtijd op de 100 vlinderslag. Zij hikte al lange tijd tegen haar tijd van 1 minuut en 18 seconden aan en wist daar deze keer ruim onder te zwemmen. Op het scorebord stond nu een tijd van 1 minuut en 16,96 seconden. Eerder had ze op de vlinderslag sprint een eindtijd gerealiseerd van 0,04 seconden boven haar snelste tijd.

Snel
Redine van Breugel en Anne-Lize de Raad hadden zich ingeschreven op de 100 vrije slag en 50 vlinderslag. Op de vrije slag verpulverde beide hun tijd. Anne-Lize haalde ruim 7 seconden van haar tijd af en Redine was ruim 3,5 seconden sneller dan ooit. De vlinderslag zwom Redine voor de eerste keer en wist direct onder de richttijd te blijven voor de Brabantse Kampioenschappen. Anne-Lize kon helaas niet haar tijd verbeteren.

Bij de jongens lieten Thomas Zielhorst en Lukas Schmidt goede tijden noteren. Thomas verbeterde zich op de 200 rugslag en vrije slag. Op de rugslag met ‘slechts’ 0,24 seconden en daarmee bleef hij opnieuw onder de richttijd voor de ‘Nederlandse’. Later op de 200 vrije slag verbeterde Thomas zich met zeven seconden. Voor Lukas waren er records op de 100 vrije slag en 200 wisselslag. Op de vrije slag was Lukas 0,28 seconden sneller en op de wisselslag was dit ruim 3 seconden.

Naast deze prestaties waren er ook nog persoonlijke records voor Marjolein van den Berg, Chantal Paans en Sanne van de Pol. Marjolein verbeterde zich op de 100 vlinderslag, Chantal op de 200 wisselslag en Sanne op de 100 vrije slag en rugslag.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.