dinsdag 19 oktober 2021

Alles over Altena

Ondoor Scoocertoernooi Sparta'30 geslaagd

2 januari 2012 (door WoudrichemNet)

ANDEL -  Vrijdag, 30 december organiseerde e jeugdcommissie van Sprata'30 een indoor soccertoernooi voor de jeugd. Het toernooi vond plaats in Vlijmen, bij Soccerhome. Met ruim honderd deelnemers was het evenement goed bezet.

Er werd gespeeld in vijf leeftijdscategorieën, waarbij de mini’s en de F-pupillen waren samengevoegd. Dat gold ook voor de A- en B-junioren. Iedereen speelde minimaal drie wedstrijden van vijftien of twintig minuten. De winnaar kreeg de eer van de winst.
Omdat de bal niet uit kan, is het spelen van indoor soccer erg intensief. De lengte van de wedstrijden was dan ook zeker voldoende. Daarnaast heeft het veld een boarding, die je kunt gebruiken in het spel. Het was opvallend dat dat maar mondjesmaat werd gedaan. Maar toch ook weer niet gek: onze spelers zijn daar natuurlijk niet aan gewend.

Alle spelers vermaakten zich prima. De onderlinge rivaliteit was groot. Daardoor ontstonden leuke, felle wedstrijden. Omdat er per team minder spelers waren dan vorige jaar, was er meer ruimte in het veld. Daardoor kon er beter en meer gecombineerd worden. Dat kwam de kwaliteit van het spel ten goede. Maar ondanks het soms erg mooie samenspel, was vlammen vanuit de tweede lijn bij vooral de oudere jeugd nog erg geliefd. Ook allerlei technische hoogstandjes op de vierkante centimeter werden uit de kast gehaald. Het was absoluut het aanzien waard. Omdat er veel ouders en andere belangstellenden meekeken, hing er een leuk voetbalsfeertje.
Tijdens de middag klonk vaak de verzuchting: “hadden we bij Sparta maar zo’n veld”. En inderdaad, behalve leuk is spelen op een indoorveld ook erg leerzaam.

Om twaalf uur werd de eerste wedstrijd afgetrapt, de laatste wedstrijd eindigde rond kwart voor vijf. Al met al een zeer geslaagde middag, zonder wanklank.

Lees meer over:

sport andel sparta'30
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.