Saturday 18 September 2021

Alles over Altena

Emmikhoven: kruidig commentaar op boycot nieuwjaarsreceptie AA

2 januari 2012 (door AalburgNet)

VEEN - Gemeente Emmikhoven, de virtuele luis in de pels van de Altenapolitiek, bedient zich van kruidig commentaar op, wat men noemt, de 'Veense Kruispuntsoap': "Tijdens de Aalburgse nieuwjaarsreceptie moeten we de Aalburgse Alliantie missen. Ze boycotten de receptie omdat ze niet het glas willen heffen met 'lokale regenten' vanwege de te harde aanpak van het stoken in Veen. Algemeen bekend is dat het eerste AA raadslid Lodewijk Timmermans zich enkele jaren geleden ook ophield met het stoken. Met zijn opvolging door zijn broer Henno is er kennelijk nog niet veel veranderd."

Alibi
Undercoverjournalist Ilse Wetering vraagt zich aansluitend hardop af of AA wellicht verhinderd is wegens het stoken: "Het kan natuurlijk geen toeval zijn dat juist tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Aalburg een auto in vlammen opging op het Veense kruispunt. Het toppunt van het kat en muis spel tussen stokers en overheid. Maar de boycot van AA van de nieuwjaarsreceptie wegens 'buitenproportioneel optreden' komt nu wel in een heel kwalijk daglicht te staan. Want waar was de AA op maandagavond om 19.45 uur? Lekker aan het stoken in Veen? Zelf heb ik mijn oude contacten met de partij maar eens geraadpleegd. En inderdaad, een van hen bevestigde dat hij meer wist, maar verder niets kon verklappen. En nee, een alibi had hij niet voor het tijdstip van het stoken. Of hij wist van het afstoken van de auto? Daar kon hij ook niks op zeggen." (Emmikhoven.nl)

 

Lees meer over:

Politie kruispunt veen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.