Saturday 18 September 2021

Alles over Altena

AA: 'Aanpak van gemeente Aalburg buiten proportie’

2 januari 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - De Aalburgse Alliantie (AA) distantieert zich nadrukkelijk van de aanpak van burgemeester Naterop met betrekking tot de oud en nieuwviering in Veen en noemt het dorp een 'syrische enclave'. In een persbericht laat de partij als blijk van zijn afkeer weten de nieuwjaarsreceptie te zullen boycotten: 'Er lijkt voor de partij even niet zo veel reden te bestaan om gezellig het glas te heffen met de lokale regenten.'

AA vervolgt in zijn persbericht: 'Rond de jaarwisseling leek zich weer een nieuwe aflevering van de Veense Kruispuntsoap te ontspinnen. Burgemeester Naterop koos al op voorhand de weg van verbaal spierballenvertoon en een aantal vrij willekeurig geselecteerde potentiële raddraaiers ontving al vooraf een schriftelijke waarschuwing. Dit leidde tot de anonieme reactie van een schrijver die opriep de stooktraditie in eren te houden. Welbeschouwd is men erin geslaagd de boel al ver voor oudejaarsavond te laten escaleren – een uitgebrande caravan voor dorpscafé Lateja was daar medio december een voorbode van.
Op de avond zélf veranderde het dorp Veen in een Syrische enclave: her en der waren wegblokkades opgeworpen en politie en ME waren zeer uitdrukkelijk aanwezig. Een dag eerder werden kinderen na het afsteken van een rotje ingerekend en bij bureau Halt! afgeleverd – we zien ze waarschijnlijk over een paar jaar terug bij het beruchte kruispunt.

Onverstandig
Al lang tevoren gaf de AA bij monde van fractievoorzitter  Henno Timmermans aan Naterop te kennen dat zijn beleid onverstandig was en is: de zaak ontaardt in een wedstrijd tussen een aantal hardnekkige stokers en de lokale overheid die “eens even zal laten zien wie er de baas is”. Het was zoveel slimmer geweest om het stoken gecontroleerd te tolereren – na een aantal jaren was de zaak dan  vanzelf doodgebloed: met iets dat is toegestaan kun je immers niet rebelleren…
De AA distantieert zich nadrukkelijk van het buitenproportionele optreden van afgelopen oudejaarsavond: het gaat daarbij niet om het kiezen van een kant in het conflict, maar om het afwijzen van de door Naterop c.s. gekozen harde, repressieve lijn. Bij wijze van statement zal De Aalburgse Alliantie de nieuwjaarsreceptie van gemeente Aalburg boycotten: er lijkt voor de partij even niet zo veel reden te bestaan om gezellig het glas te heffen met de lokale regenten.'
 

 

Lees meer over:

aalburg oudjaar veen Naterop
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.