maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Vermoorde man Houten was politie-informant

31 december 2011 (door AalburgNet)

AALBURG - Eén van de twee mannen, Jaap Zillig,die vorige week werden doodgeschoten bij het Van der Valkhotel in Houten, was een informant van de politie. De 53-jarige man uit Aalburg had de afgelopen jaren in het geheim nauw contact met de recherche over zaken die in de onderwereld speelden, zo meldt De Telegraaf.

Sigarettensmokkel in fitnessaparaten

De man zou de politie bijvoorbeeld hebben geïnformeerd over de smokkel van miljoenen sigaretten die verborgen zaten in fitnessapparatuur. Dat transport, waar hij zelf bij betrokken was, werd opgerold.

Eerdere veroordeling

Vijf jaar geleden werd de man als eigenaar was van een transportfirma in een andere zaak veroordeeld voor betrokkenheid bij sigarettensmokkel. Volgens De Telegraaf overleefde de zakenman ook al eerder een aanslag. Op de ring van Antwerpen zou zijn auto in brand zijn gevlogen, maar hij wist zichzelf in veiligheid te brengen.

Lees hier het hele artikel... (RTL Actueel)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.