maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Carola Schouten politiek talent 2011

31 december 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Net een half jaar in de Tweede Kamer en dan al verkozen worden tot Politiek Talent van het jaar 2011, dat overkwam Carola Schouten. Te weten dat de gedreven politica voor de ChristenUnie afkomstig is uit deze streek is reden temeer om haar te interviewen. We ontmoeten elkaar vlakbij de jachthaven, die ze als kind weleens bezocht.

Carola Schouten (34) groeide op in Waardhuizen. “Op een boerderij in het Eendenveld, bij het Pompveld, zet dat maar neer”, lacht ze, “dan weten mensen het wel.” Ze tekent even een plattegrondje. “Het was behoorlijk ver overal vandaan. Ik fietste naar de lagere school en het Altena College. Volgde daar het VWO. Daarna studeerde ik bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.” Ze woont nog altijd in Rotterdam, met haar zoon van 10. “Sinds 1995 woon ik in Rotterdam-West. Dat bevalt, het is heel anders; hectisch, het rauwe leven. Ik heb mijn draai daar wel gevonden. Ik vond het wel een avontuur om naar de stad te gaan, het trok me wel, en dan krijg je steeds meer een sociaal leven via werk en kerk. Het is afwisselend om dan ook bij mijn moeder in Giessen te zijn.” Glimlacht: “Ik vind het daar heerlijk rustig, maar niet voor altijd, dat vind ik tè rustig. Ik vind hier de omgeving prachtig en geniet van de natuur, maar daarna wil ik weer actie. Ik mis de hectiek en het gedoe.” (Foto EO)

Lees hier het hele artikel...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.