donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Zorgen ChristenUnie over kaalslag busverbinding Dordrecht blijken terecht

29 december 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  De ChristenUnie Werkendam stelde in november vragen over de dreigende kaalslag van de dienstregeling Werkendam-Dordrecht. De huidige buurtbusverbinding met Dordrecht zal begin 2012 overgaan in een zogenaamde scholierenlijn. Uit de beantwoording op onze vragen blijkt dat het Werkendamse college de problemen die ontstaan bij deze verandering niet scherp voor ogen had.

De nieuwe plannen houden in dat de huidige buurtbuslijn 231 zal worden opgeheven en wordt vervangen door een nieuwe scholierenlijn. Wanneer de nieuwe plannen werkelijk uitgevoerd zullen worden, zal er van maandag t/m vrijdag tijdens een groot deel van de ochtend en een deel van de middag geen bus meer rijden. De dienstregeling op zaterdag vervalt volledig.

Naar aanleiding van de vragen van de ChristenUnie (en ook de PvdA) is de wethouder in gesprek gegaan met gedeputeerde Ruud van Heugten van de provincie Noord-Brabant. Uit de beantwoording van onze artikel 35 vragen komt naar voren dat het college akkoord zijn gegaan met de wijzigingen, zonder zich goed op de hoogte te stellen van de consequentie hiervan. ChristenUnie vindt dit te 'naïef.'

Klagen
Ook blijkt dat zowel Veolia als de provincie Brabant in een ambtelijk gesprek hebben aangeven dat er weinig reizigers gebruik maken van de verbinding en dat het zo bezien niet vreemd is dat de buslijn moet worden uitgekleed. ChristenUnie fractievoorzitter Hennie Schermers: “Het is onbegrijpelijk dat Veolia en de provincie dit beweren. Jaren is er terecht steen en been geklaagd door de buurtbuschauffeurs dat de capaciteit van de buurtbussen niet afdoende is voor het aantal reizigers en dan zeggen ze nu dat er te weinig reizigers gebruik maken van de busverbinding?”

De ChristenUnie meent dat de nieuwe dienstregeling niet meer is dan een 'ordinaire bezuiniging' die veel problemen en extra reistijd zal veroorzaken voor scholieren, maar ook voor andere reizigers die naar Dordrecht of Rotterdam moeten. "Ouders betaalden al een enorm bedrag voor een jaarabonnement er van uitgaande dat de bestaande dienstregeling bleef gelden. Ze zijn veel reiskosten kwijt en het voorzieningenniveau gaat alleen maar achteruit."

Voor de ChristenUnie zijn de ontwikkelingen zeer ongewenst en zet dit onderwerp de komende commissievergadering.dan ook op de agenda. 
 

Lees meer over:

Werkendam CU veolia busverbinidng
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.