vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Radio Vestingstad is niet meer...

27 december 2011 (door WoudrichemNet)

ALTENA – Vanaf 27 december 2011 zijn Radio A-FM en Vestingstad FM begonnen met hun uitzendingen onder één noemer. Vestingstad FM bestaat niet meer en heet voortaan RadioA- FM. Net als vorig jaar zenden de omroepen dan een speciale uitzending uit rondom de laatste week van het jaar met schitterende prijzen. Maar er is méér... Vestingstad TV, de kabelkrant, gaat verder onder de naam Altena TV en is via de kabel ook in Werkendam te ontvangen.

In de afgelopen jaren werkten beide omroepen vooral op evenementengebied al intensief samen. Eind 2010 hebben de twee zelfs een week lang samen radio gemaakt. De samenwerking tussen de twee omroepen bleek een succes, de stap om voortaan samen verder te gaan lag voor de hand. De omroepen uit Woudrichem en Werkendam geven met deze fusie een signaal af dat samenwerken in Altena dus kan. Het commissariaat voor de media juicht de samensmelting in ieder geval van harte toe.

Waarom?
In het Land van Heusden en Altena hebben zich momenteel drie lokale omroepen gevestigd. In het gebied Altena wonen nu ongeveer 54.000 inwoners. Dit is bijvoorbeeld vergelijkbaar met de gemeente Woerden. De nu actieve omroepen in Altena bedienden hetzelfde publiek met drie zenders, die in Woerden bediend worden door één lokale omroep. Door de huidige samenwerking krijgen de mensen in een relatief klein gebied minder keus om een lokale omroep te kiezen, maar de luisterdichtheid voor de omroep wordt vergroot zonder dat het ten koste gaat van het lokale karakter. Het Land van Heusden en Altena wordt immers al heel vaak als één gebied ervaren.

"Voor de omroepen zelf zijn er alleen maar voordelen” vertelt Jan van de Stelt (ex-Vestingstad FM). Met de programmamakers van beide omroepen, die allemaal vrijwilligerswerk doen, kunnen we vanaf begin 2012 een volwaardige programmering laten horen. Michel Pruijmboom van Radio A-FM vult aan: "Het is de bedoeling om iedere doordeweekse avond actueel nieuws te brengen uit het Land van Heusden en Altena. Daarnaast zijn er natuurlijk ook gewoon muziekprogramma’s te horen. Op zaterdag presenteren we een volwaardig programma met nieuws, een lunchprogramma en sport. Zondags is er alle ruimte voor kerkelijke programma’s en de hele week is er overdag ook actueel nieuws en zijn er regio-informatieberichten te horen".

De naam Vestingstad FM is verdwenen omdat deze naam destijds gekozen is als verbinding naar vestingstad Woudrichem. De A van Altena is een ijzersterk symbool voor de samenwerking en verdween daarom niet. De nieuwe bovenlokale radio-omroep voor Altena koos daarom voor de bestaande naam: Radio A-FM. Leden uit beide besturen hebben zitting in een nieuwe stichting om de verdere koers te bepalen.

TV
De TV kabelkrant die Vestingstad TV nu al uitzend wordt ook doorgegeven naar de gemeente Werkendam. Onder de naam Altena TV is het signaal dan in één klap te ontvangen in de regio Aalburg, Werkendam, Woudrichem, Gorinchem en Giessenlanden.
De kabelkrant in de gemeente Woudrichem bestaat nu ruim een jaar en wordt goed bekeken. Ook hier is actueel nieuws uit Altena te lezen, zijn foto’s te zien van diverse activiteiten en kun je natuurlijk ook het laatste sportnieuws lezen.

Website
Voor de fusieomroep is een nieuwe website gemaakt. Deze is te vinden zijn op www.rtvaltena.nl.
Radio A-FM is vanaf 27 december 2011 in het Land van Heusden en Altena en de regio Gorinchem te ontvangen in de ether op 107.1 en 107.8 FM.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.