donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

PvdA: 'Dienstverlening voor Werkendam verslechtert'

27 december 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op 8 januari gaat de nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer in. De bus tussen Werkendam en Dordrecht rijdt voortaan alleen nog in de vroege ochtend en later op de middag. Op zaterdag rijden er helemaal geen bussen meer.
Uit tellingen blijkt dat er doordeweeks per dag ongeveer 50 personen in de daluren gebruik maken van de busverbinding. Op zaterdag gaat het om 60 verplaatsingen. De dienstverlening voor Werkendam verslechtert dus.  De Partij van de Arbeid heeft daarom op 11 november een aantal vragen aan het college gesteld.

In de meest recente nieuwsbrief nopteert de partij: 'De antwoorden zijn inmiddels ontvangen. Een vraag was waarom het college de raad niet op de hoogte gebracht had van de nieuwe dienstregeling. Het antwoord is dat onze vragen gesteld zijn precies op het moment dat op het gemeentehuis bekend werd hoe de nieuwe dienstregeling eruit zag. Maar volgens de busmaatschappij had de gemeente het al veel eerder kunnen weten. Het lijkt erop dat er even niet goed opgelet is. Een tweede vraag was wat het college gedaan heeft om de verslechterde dienstverlening te voorkomen.

Antwoord: Er is geen reactie aan de provincie gestuurd naar aanleiding van het vaststellen van het nieuwe exploitatieplan omdat destijds de consequenties van de aanpassing niet tot ons doorgedrongen waren. Gelukkig is dit mede dankzij onze vragen nu wel goed doorgedrongen.
In het ambtelijk overleg met de provincie en Veolia heeft de gemeente haar onvrede geuit. Wethouder De Jong heeft erover gesproken met gedeputeerde Van Heugten. En er is op 15 december een brief aan de Gedeputeerde gestuurd. Precies op tijd om dit bij de antwoorden die wij op 16 december kregen mee te sturen. Of het effect zal hebben zal de toekomst leren. Voor Veolia is het veel voordeliger als de trein Gorinchen-Dordrecht gebruikt wordt.'

Lees meer over:

Werkendam pvda
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.