maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Twintig rechercheurs werken aan onderzoek naar moord op Wijk en Aalburgers

26 december 2011 (door AalburgNet)

AALBURG - De politie tast nog in het duister over de toedracht van de schietpartij vrijdagavond in Houten, waarbij twee mannen uit Wijk en Aalburg zijn doodgeschoten. Het 47-jarige slachtoffer is Pieter Vos, eigenaar van camping 't Werdje in Wijk en Aalburg. De andere man is 53 jaar en woonde volgens sommige bronnen op de camping.

Een rechercheteam van zo'n twintig mensen onderzoekt wat de politie noemt een 'zeer ernstig feit'. Over de vorderingen van het onderzoek worden geen mededelingen gedaan. De politie maakt bij het onderzoek gebruik van beelden van beveiligingscamera's, die buiten bij het Van der Valk-hotel hingen. Zondag is sectie verricht op de lichamen. Over de uitkomsten zegt de politie op dit moment niets. Volgens de politie zijn de twee mannen geen familie van elkaar.

De politie heeft in het weekend onderzoek gedaan op camping 't Werdje in Wijk en Aalburg. Wat dat onderzoek heeft opgeleverd kan de politiewoordvoerder niet zeggen.

Getuigen van het dodelijke schietincident meldden tegenover andere media dat de twee mannen van dichtbij zijn doodgeschoten. De politiewoordvoerder gaat daar niet verder op in. Wel stelt hij dat wordt uitgegaan van een dubbele moord. "Het heeft er in elk geval alle schijn van dat het geen toevallige passanten waren."

De vluchtauto die is gebruikt na de dodelijke schietpartij is 's nachts uitgebrand teruggevonden in Utrecht. De auto was voorzien van valse kentekenplaten. De auto blijkt ook gestolen. Van de dader(s) ontbreekt elk spoor. (Brabants Dagblad)

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.