vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Plastic voortaan huis-aan-huis opgehaald

24 december 2011 (door AalburgNet)

AALBURG -  Om het de inwoners van de gemeente Aalburg nog makkelijker te maken én om zo nog meer plastic afval in te zamelen, haalt de gemeente vanaf 2012 plastic afval aan huis op. De gescheiden inzameling van plastic gaat kenelijk goed.
De gemeente laat weten door plastic apart in te zamelen men in 2010 € 26.000,- bespaarde op verwerkingskosten. Ook ontvingen Werkendam een vergoeding van € 90.000,- van het afvalfonds.

Sorteerproeven van grijze minicontainers wijzen uit dat er nog 9% kunststof verpakkingen bij het restafval zit. Om ook dit kunststof afval gescheiden in te zamelen gaat men het serviceniveau van de afvalinzameling verhogen: vanaf januari 2012 wordt het kunststof verpakkingsafval daarom iedere vier weken huis-aan-huis ingezameld.

Cijfers van de proef in de kernen Hank en Dussen afgelopen drie maanden, en ook van andere gemeenten wijzen uit, dat een combinatie van halen en brengen het beste resultaat oplevert. Daarom blijven de containers in de milieuparkjes gehandhaafd. Zo hoopt de gemeente nog meer van de kunststof verpakkingen uit het restafval te halen.

Spelregels

  • zet de afvalzak met plastic op tegelijk met uw container aan de straat
  • bindt de zak niet vast aan de container!
  • maak de zakken goed dicht
  • biedt uw afval voor 07.30 uur aan
  • gebruik alleen ‘Plastic Hero’zakken. Andere zakken worden NIET meegenomen.

Lees meer over:

afval plastic
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.