Thursday 23 September 2021

Alles over Altena

Preventieve maatregelen rond jaarwisseling in Veen

23 december 2011 (door AalburgNet)

VEEN -  In Veen zijn extra maatregelen genomen om rellen met oud en nieuw te voorkomen. De gemeente vreest opnieuw dreigende situaties en zelfs geweld. Daarom wordt de hele dorpskom van Veen aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

Volgens de gemeente Aalburg waar Veen onder valt, worden de maatregelen genomen op dringend verzoek van de teamchef van de politie. Ook bij de gemeente bestaat de angst dat de veiligheidsmaatregelen van de afgelopen jaren onvoldoende waren om herhaling te voorkomen. Dat betekent dat er zeven dagen lang, zonder aanleiding, preventief mag worden gefouilleerd door de politie. De maatregel gaat komende dinsdag 27 december al in en duurt tot en met 2 januari. Bovendien wordt er in de dorpskom opnieuw een feest georganiseerd en dat had steeds tot gevolg dat de problemen zich verplaatsten. Er waren toch brandstichtingen aan de rand van het dorp en er onstond een dreigende situatie. Dat willen de autoriteiten nu voorkomen.

Lees hier het hele artikel...

 

Lees meer over:

aalburg veen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.