zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

VVN Altena mijmert over 2011

22 december 2011 (door WoudrichemNet)

ALTENA -  Veilig Verkeer Nederland afdeling Altena mijmert op haar website:  "2011 bracht ons vaak meer dan we aankonden, maar we hebben ons ingezet en we kunnen met enige trots terug kijken op de geleverde prestaties. Dat vinden niet alleen wijzelf, maar dat horen we ook van onze partners en niet te vergeten de mensen waar we ons voor hebben ingespannen. Ik denk hierbij vooral aan de 120 personen die dit jaar de BROEM-training tot een goed eind brachten en de honderden kinderen die wij door het verkeersexamen hebben geloodst.

De wereld om ons heen veranderd in snel tempo en daar moeten wij als vereniging op inspelen willen we ook in de toekomst een pijler blijven in het verkeersbeleid. Een snel evaluerende maatschappij stelt hoge eisen aan het verandervermogen van burgers, bedrijven en overheden en dus ook aan ons. Daarom zullen er meer handen actief ingezet moeten worden en zoeken we meer mensen voor de project groepen, die onder supervisie van een VVN-er mee werken om de grote hoeveelheid aan projecten tot een goed einde te brengen.
Mogelijk kunnen we verkeersouders warm maken voor meer VVN-taken.

Verkeersveiligheid
We blijven ons inzetten voor de meest kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals kinderen, voetgangers en fietsers. We zijn er van overtuigd dat verkeersdveiligheid meer is dan het naleven van verkeersregels en meer vergt dan infrastructurele optimalisatie. Verkeersveiligheid vraagt om constante aandacht, betrokkenheid en eigen verantwoordelijkheid. Daarom denk ik dat we veel aandacht behoren te geven aan het educatieve deel van onze inspanningen. Mogelijk kunnen we onze targets opschalen, dit behoeft niet perse meer te zijn, we kunnen ook denken aan uitgebreider of beter.

Ook voor 2012 denk ik aan het verkeersexamen. Dit jaar bestaat dit examen - net als VVN - tachtig jaar. We kunnen dit gebruiken voor meer aandacht dan voorheen. Ook de mensen die al jaren de routes uitzetten kunnen we nog eens in het zonnetje zetten. Veilig op weg bestaat in 2012, vijftien jaar, ook een reden om dit eens meer voor het voetlicht te brengen. Het (provinciale) BVL label gaan we meer ondersteunen en ook andere zaken die scholen aankaarten, kunnen we meer aanpakken. Het afgelopen jaar zijn we minimaal in de weer geweest voor het bemiddelen tussen bewoner en wegbeheerders, maar we moeten de vinger wel aan de pols houden en ons inzetten daar waar de vraag is. Ook proberen we de verkeersquiz dit jaar van de grond te krijgen en proberen we meer publiciteit te genereren met de straatspeeldag. We zullen iets meer inspanningen moeten doen om het speelpleinpakket aan de man te brengen en proberen om dit jaar de scootmobielcursus (kleinschalig) op te zetten. Ook zal er blijvende aandacht zijn voor de BOB-campagnes en als we de BROEM-trainingen kunnen blijven doen zoals dat in 2011 is verlopen, dan kunnen we daar in 2012 ook weer met trots op terugkijken.

Ambities
Ons Hoofdkantoor heeft nog veel meer ambities en wil dit, indien mogelijk, doorschuiven naar de afdelingen. Natuurlijk zijn we bereid daarin mee te denken, maar laten we ons ook realiseren dat onze afdeling met een betrekkelijk kleine actieve bezetting al jaren topprestaties neer zet. Prestaties waar menig grote afdeling iets van op kan steken.

Ik hoop dat ik u met mijn decemberoverdenking 2011 gemotiveerd heb om ook in het komende jaar er met evenveel, zo niet meer enthousiasme voor uw medemens aan de slag te gaan. Ik mag u namens onze voorzitter fijne kerstdagen toewensen en een voorspoedig en verkeersveilig 2012."

Anton Saarloos 
 

Lees meer over:

VVN Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.