donderdag 28 oktober 2021

Alles over Altena

Kerstkransenactie 2011 Prinsentuin Andel weer een succes

21 december 2011 (door WoudrichemNet)

ANDEL -  Jaarlijks worden op het Prinsentuin in Andel workshops kerstkransen maken georganiseerd. Afgelopen jaar waren er 350 deelnemers die op vier verschillende avonden een kerstkrans maakten. De kerstkransenactie bestond uit een gezellige avond met familie, en/of vrienden onder het genot van een kop koffie of thee kerstkransen maken. Op 6, 7, 14, 15 december liepen weer verschillende bloemschikkers van het Prinsentuin en vrijwilligers rond om te helpen. De opbrengst van € 4.000 wordt dit jaar verdeeld voor de Roparun en de Alpe d’HuZes, beide ter ondersteuning van kankerpatiënten.

Roparun
Het Roparunteam de Buitenbeentjes bestaan uit een aantal collega’s die werken bij het Prinsentuin in Andel. Samen met vrienden, familieleden en kennissen vormen zij één team. De Roparun is een loopestafette van Parijs naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. De Buitenbeentjes starten op zaterdag 26 mei in Parijs en komen op maandag 28 mei aan op de Coolsingel in Rotterdam.

De Roparun is een hardloopestafette van Parijs naar Rotterdam over ruim 520 km en wordt al sinds 1992 gehouden met als doel geld inzamelen voor kankerpatiënten. Dit wordt o.a. gebruikt voor apparatuur in ziekenhuizen in heel het land en aan bijdrages aan bijvoorbeeld de Daniël den Hoed kliniek in Rotterdam en het eigen Roparun Centrum Rijnmond. Andere bekende doelen zijn de Roparunhuizen, waarin gezinnen met een familielid dat kanker heeft er even een paar dagen tussenuit kunnen. Dit alles in het teken van het motto van de Roparun: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Alpe d’HuZes
De Alpe d'HuZes is een actie waarbij fietsers, alleen of in een team, geld bijeen fietsen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker. Op één dag wordt de legendarische Alpe d'Huez tot zes keer beklommen. Deze actie wordt sinds 2006 georganiseerd . Met de opbrengst financiert Alpe d’HuZes onderzoek, projecten en diensten in lijn met de missie: ‘Anderen faciliteren en inspireren om goed, gelukkig en gezond te leven met kanker.'  De opbrengst van Alpe d’HuZes wordt overgemaakt aan het KWF.

Voor meer informatie over de goede doelen en het Roparunteam bezoek eens de volgende internet pagina’s:

Roparun                  : www.roparun.nl
Alpe d’HuZes         : www.opgevenisgeenoptie.nl
De Buitenbeentjes: www.debuitenbeentjes.nl
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.