zondag 7 augustus 2022

Alles over Altena

Fons Naterop slaagt met 39 anderen voor AED-cursus

21 december 2011 (door AalburgNet)

GENDEREN - Dinsdagavond, 13 december jl werden in het Ganderon (De Ruiterhof) de AED-diploma's uitgereikt aan veertig geslaagde deelnemers. Onder hen bevond zich burgemeester Fons Naterop van Aalburg. Deze riep in maart van dit jaar tijdens een raadsvergadering de inwoners van zijn gemeente nog op 'vooral toch een reanimatiecursus te gaan volgen.' De eerste burger voegde nu dus zelf de daad bij het woord.

Tijdens het openingswoord memoreerde Paul Thur (bestuurslid Dorpsraad) dat het een unicum is voor een klein dorp als Genderen dat er zoveel animo is om de reanimatiecursus te volgen. Hij merkte vervolgens op dat de leeftijd van de cursisten toch wel wat aan de hoge kant lag en opperde dat het 'misschien wel een uitdaging zou zijn deze cursus aan de jongeren in ons dorp te geven. Wij zullen hen gaan benaderen om te kijken of wij die groep kunnen motiveren voor deze mooie, maar vooral noodzakelijke uitdaging.'
Na de diplomauitreiking door burgemeester Naterop ging de hele groep op de foto. Aansluitend werd er nog een tijdje doorgepraat over de cursus, de gezelligheid en het sociale karakter van de achterliggende avonden.

Volgend jaar
Sinds 2010 organiseert Dorpsraad Genderen in samenwerking met de regionale EHBO de reanimatiecursussen. De AED is een onderdeel van die opleiding. Vorig jaar waren er 38 geslaagde cursisten. Mede door dat succes besloot de dorpsraad ook in 2011 de reanimatiecursus aan te bieden. Wie zich al wil aanmelden voor de volgende in 2012 kan dat doen bij Paul Thur, Hoefstraat 41a, Genderen. Vooral de jeugd wordt opgeroepen (lees: uitgedaagd!) zich op te geven. (Foto Joop Lankhaar - Genderen)

Bezoek HIER ook de calamiteitenpagina van Aalburg.net, met onder andere de lokaties van AED's in de gemeente Aalburg. Tevens vindt u op deze pagina allerlei handige tips wat te doen bij calamiteiten.

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.