maandag 6 december 2021

Alles over Altena

‘Ukkies’ Biesboschzwemmers blinken uit

21 december 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - OSS:  Een dag na de clubkampioenschappen gingen zeven Biesboschzwemmers naar Oss om daar deel te nemen aan een limietwedstrijd. De wedstrijd leverde zeven persoonlijke records, vijftien Brabantse en een Nederlandse limiet op. De benjamins, ‘ukkies’, Julia Verhoeven, Ilse van de Pol en Simon Schmidt lieten hele goede tijden noteren.

Julia, Ilse en Simon kwamen alle drie uit op de 100 vrije slag. Ilse en Simon wisten zich daar te verbeteren met meerdere seconden. Simon zwom ruim drie seconden van zijn tijd af en Ilse deed met twee seconden hier zeker niet voor onder. Later op de schoolslag zwom Ilse ruim vier seconden van haar tijd af. Op de 200 wisselslag liet Julia een goede race zien. Zij zwom bijna zes seconden van haar tijd af en ze liet zien zeker nog harder te kunnen. Simon zwom deze afstand voor de eerste keer en bleef op enkele seconden van de limiet steken. Hij heeft nog de tijd om deze te halen. Hij wist op de vrije slag wel ruimschoots onder de limiet te zwemmen.

Tijden
Bij Jade Groeneveld, Sanne van de Pol, Thomas Zielhorst en Lukas Schmidt was het te merken dat ze een dag eerder al een wedstrijd gehad hadden, maar toch weerhield hen dit niet van goede tijden te noteren. Jade wist zich op de 100 rugslag met 0,7 seconden te verbeteren. Helaas bleef ze op de 50 vrije slag net boven haar tijd steken. Lukas wist zich op de 100 rugslag en 400 vrije slag te verbeteren. De rugslag verbeterde hij met twee tienden, maar dit had meer kunnen zijn als de speaker tijdens de start zijn mond had gehouden. Op de vrije slag zwom Lukas 7,5 seconden sneller dan ooit. Hij gaf na zijn race aan dat dit meer had kunnen zijn. Lukas was namelijk niet tevreden over het tempo in de eerste helft van zijn race. Voor Sanne en Thomas waren er geen persoonlijke records, maar zij wisten wel in de buurt van hun tijden te zwemmen.

Limieten
Eind december zal een groep naar Dordrecht gaan voor de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar en dan zal men zich gaan voorbereiden op de Brabantse Winter Kampioenschappen in Roosendaal. Daar staan de 100 vlinder-, rug-, school- en vrije slag en 200 wisselslag op het programma. Op dit moment hebben twaalf  zwemmers voor deze wedstrijd een of meerdere limieten. (Foto BBZ)

Lees meer over:

sport Werkendam BBZ
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.