donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Egbert Hooijkaas overtuigend clubkampioen ARR

19 december 2011 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Ondersteund door een goede looptemperatuur en niet te veel wind heeft Egbert Hooijkaas afgelopen zaterdag tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen van de regionale atletiekvereniging Altena Road Runners (ARR) laten zien dat hij dit jaar de sterkste loper van de vereniging is.

Leiding
Nadat het startschot om 15.00 uur klonk, nam Johan Roozemond de eerste twee kilometer de leiding in de wedstrijd. Toen Hooijkaas merkte dat het tempo wat zakte nam hij resoluut de kop over en liepvia een tussentijd van 17.23 op de 5 kilometer naar een uitstekende  tijd van 34.53 over 10 kilometer: een tijd die hij dit jaar nog niet gelopen heeft en veel perspectief biedt voor snelle tijden in 2012.  

Records
Roozemond consolideerde zijn tweede plaats en vlak daarachter kwam een groep van drie lopers kort achter elkaar over de streep. Corné Verhoeven was de snelste van deze groep en hij bleef Dick Kant en - de nationaal kampioen - Tinus van den Heuvel voor. Van den Heuvel doorbreekt wel voor het eerst in de master 65 klasse de grens van 40 minuten en is hard op weg om in deze klasse alle records in handen te krijgen.  (Foto Marc Bouwens | Hankenaar.nl)

Voor alle uitslagen zie www.altenaroadrunners.nl.

Lees meer over:

hooijkaas
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.