maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

AlteNU naam nieuw project maatschappelijk investeren

17 december 2011 (door AalburgNet)

ALTENA - Er wordt steeds meer bekend over het project van Woonservice Meander, de organisatie die druk bezig is met de voorbereidingen voor het project  (werknaam) ‘maatschappelijk investeren’, een inzet van de drie Altena-gemeenten en enkele grote bedrijven uit het Land van Heusden en Altena.

Jeugd
Binnen het Land van Heusden en Altena kampen er problemen op het gebied van de jeugd. De jeugd van Altena vertrekt richting de grote steden zoals Breda, Den Bosch en Tilburg.  Woonservice Meander is initiatiefnemer van het nieuwe project maatschappelijk investeren. Binnen het project is een budget beschikbaar gesteld. Zo zal onder meer een jongerenbestuur worden aangetrokken. De jongeren, in de leeftijd van 18 tot en met 25 jaar, gaan aan de slag met het zogenaamde budgetair plan. Dit  plan moet de latente behoeften aan wonen, werken en recreeëren binnen het Land van Heusden en Altena gaan verbeteren, met als resultaat dat de jeugd meer verbonden blijft met de regio Heusden en Altena. De jongeren krijgen binnen het project een volledige vrijheid. Zo is onder meer Henri Verhagen uit Meeuwen aan het project verbonden als PR-functionaris. (Lees het eerdere artikel op Aalburg.net: link onder dit nieuwsitem)

Naam
De naam van het project is inmiddels bekend geworden: AlteNU. Een afleiding van de streek waarin we leven, met de blik vooruit gericht op de toekomst om de problemen die nu spelen voor morgen op te lossen. Ook de projectwebsite is inmiddels online gegaan.
De website is te vinden via www.altenu.nl.

Ga hier naar de jongerenvacature (op Aalburg.net) die gesteld is in het kader van AlteNU.

 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.