donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Politie staat op scherp tijdens donkere dagen

16 december 2011 (door AalburgNet)

REGIO - De politie Midden en West Brabant gaat de komende periode gericht extra personeel en middelen inzetten om de stijging van een aantal veelvoorkomende en ingrijpende delicten tijdens de donkere dagen tegen te gaan. Daarvoor zal het korps in de hele regio verschillende acties en diverse activiteiten plannen. Vanzelfsprekend wordt daarbij nauw samengewerkt met het openbaar ministerie, gemeenten, instanties en bedrijfsleven.

De ervaring leert dat een aantal delicten zoals straatroven, inbraken, overvallen stijgen tijdens de donkere dagen. We zien een toename van dit soort delicten ruwweg tussen oktober en begin maart, met vaak een piek rond de feestdagen. Op zich wel verklaarbaar, want de dader maakt dankbaar gebruik van de duisternis om zijn slag te kunnen slaan.
Met doelgerichte preventieve acties op risicolocaties (zogenaamde ‘hotspots’) en een aantal extra activiteiten hoopt de politie dat die stijging dit jaar zo gering mogelijk te houden. Uiteraard zijn daarbij alle ogen gericht op potentiële verdachten (de zogenaamde 'hotshots'). Door snel en alert te reageren proberen we dit soort criminelen op heterdaad te pakken. Speciale rechercheteams spannen zich, samen met het openbaar ministerie, in om meer daders achter de tralies te krijgen.

Zelfredzaamheid
Naast de activiteiten die de politie zal ontplooien, blijft zij een beroep doen op de zelfredzaamheid van de burgers. De politie blijft op de burger rekenen om verdachte activiteiten en omstandigheden zoveel mogelijk te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.

Preventietips
Burgers kunnen zelf ook de kans op straatroof, overval en inbraak verkleinen door eigen maatregelen te nemen. Dat geldt ook voor ondernemers in het kader van overvallen en bedrijfsinbraken. Kijk voor meer informatie over misdaadpreventie op de website van de politie Midden en West Brabant: www.politiemwb.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.