vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Nieuwe Nederlanders

16 december 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Afgelopen jaar hebben zes inwoners van de gemeente Werkendam de Nederlandse nationaliteit gekregen. Zij waren uitgenodigd voor een feestelijke bijeenkomst op donderdag 15 december om 10.00 uur in het kasteel van Dussen. Op deze dag vindt in alle gemeenten in Nederland een naturalisatieceremonie plaats.  

Voor de ceremonie waren  zes volwassenen uitgenodigd, waarvan één echtpaar met drie mee-genaturaliseerde kinderen en een vader met een mee-genaturaliseerd kind. Zij wonen allemaal al vijf  jaar of langer in Nederland. Om te naturaliseren heeft iedereen een inburgeringsdiploma moeten behalen.

Alle zes inwoners legden de 'verklaring van verbondenheid' af tijdens deze ceremonie.  Tijdens deze bijeenkomst hield burgemeester Breuer een toespraak, waarbij werd verteld over de vrijheden en rechten die bij het Nederlanderschap horen. Hierna kregen zij een rondleiding door het Kasteel Dussen. Verder kregen de 'nieuwe' Nederlanders bloemen en een presentje.

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.