dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Een brug voor het Liniepad

14 december 2011 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - WERKENDAM:  Wethouder Dick Prosman van Werkendam, wethouder Bas de Peuter van Woudrichem en heemraad Arie Bassa van waterschap Rivierenland legden onlangs met de brug voor het Liniepad opnieuw een verbinding tussen de twee gemeentes. De brug overbrugt het afwateringskanaal tussen beide gemeenten en vormt een belangrijke schakel in het Liniepad dat op dit moment wordt aangelegd. Dit fiets- en wandelpad volgt de hoofdweerstandslijn van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en is een schakel tussen een aantal cultuurhistorische elementen in het Land van Heusden en Altena.

Afwerking
Voor de realisatie van dit pad ondertekenden beide gemeenten, waterschap, provincie, Brabants Landschap en landgoed Kraaiveld begin dit jaar de uitvoeringsovereenkomst. In september is gestart met de daadwerkelijke aanleg. "Bij de verdere afwerking van het Liniepad zullen nog enkele informatieborden en banken worden geplaatst, evenals enkele voorzieningen om gemotoriseerd verkeer te weren", aldus projectleider Liesbeth van Kempen van Oranjewoud. Ook wordt het pad opgenomen in het wandelknooppuntensysteem en het Lange Afstandswandelpad (LAW) Waterliniepad, zodat het voor vele recreanten aantrekkelijk wordt.

Kennismaken
In het voorjaar van 2012 zullen de werkzaamheden aan het Liniepad, Fort Bakkerskil, Fort Altena, de Zevenbansche Boezem, landgoed Kraaiveld en de molens zijn afgerond. Het Liniepad is de wandel- en fietsverbinding tussen de Papsluis in Werkendam en de vesting van Woudrichem, die deze parels in het cultuurhistorisch landschap van het Land van Heusden en Altena, van Biesbosch tot Merwede, met elkaar zal verbinden. In het voorjaar is dan ook een grootse opening en ingebruikname gepland, waar alle inwoners van het gebied en ver daarbuiten kunnen kennismaken met deze bijzondere elementen van dit deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. (Foto Gemeente Woudrichem)

Lees meer over:

liniepad
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.