Wednesday 22 September 2021

Alles over Altena

Tussentijdse balans van het gezamenlijke zwembad

14 december 2011 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM / AALBURG - De gemeenten Aalburg en Woudrichem willen samen een nieuw zwembad bouwen in Andel, aan de Middenweg vlakbij de Neer Andelse weg. Vijf bedrijven hebben belangstelling om het nieuwe zwembad te ontwerpen en te bouwen. De komende tijd zullen de twee gemeenten de vijf plannen beoordelen en uiteindelijk het beste plan kiezen. Die keuze wordt gemaakt in januari 2012.

De gemeenten hebben een aantal eisen geformuleerd waaraan de inschrijvingen moeten voldoen. Om te beginnen moet het bad gerealiseerd worden binnen een vast budget.
Daarvoor moet dan een minimaal aantal vierkante meters badwater, zowel binnen als buiten, worden ontworpen en gebouwd. Er moet een wedstrijdbad komen dat aan de eisen van de Zwembond voldoet, en natuurlijk de nodige kleedlokalen. Ook liggen er eisen en wensen op het gebied van duurzaamheid vast.  Het plan met de beste verhouding prijs-kwaliteit wordt gekozen, met andere woorden: het plan dat de maximale kwaliteit biedt voor het vaste budget.

Opening
Het is de bedoeling dat de eerste duik in het nieuwe zwembad bij de opening van het buitenseizoen van 2014 genomen kan worden. Een flink aantal stappen moet daarvoor gezet worden: allereerst buigen de gemeenteraden van Aalburg en Woudrichem zich in maart 2012 over de financiën, de raden moeten immers het geld beschikbaar stellen. Het jaar 2012 staat ook gereserveerd voor alle stappen die het bestemmingsplan voor het zwembad moet doorlopen. In 2013 kan dan begonnen worden met de bouw.

Lees meer over:

woudrichem zwembad andel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.