vrijdag 12 augustus 2022

Alles over Altena

Burgemeester Petter overhandigt gouden lamp aan Serious Request

14 december 2011 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Donderdag, 15 december, om 15.30 uur zal Woerkums burgemeester Frank Petter in Giessen symbolisch een grote gouden lamp overhandigen aan de veiling van Serious Request. Plaats van handeling is bij Quasar Holland BV aan de Burgstraat 2 in hetzelfde Giessen. Directeur Arjens van Gammeren zal het het openingswoord voeren.

Quasar stelt de lamp, waarde minimaal 5.900 euro,  beschikbaar voor de veiling. Vanuit onze gemeente gaan de mooiste en meest exclusieve lampen naar alle uithoeken van de wereld. Sinds enkele maanden is het model Rontonton aan de collectie van het bedrijf toegevoegd. De lamp is een grote hit, hierbij hoort natuurlijk een ‘gouden plaat’. Speciaal hiervoor maakte Quasar een uniek exemplaar in bladgoud. Na de overhandiging van burgemeester Petter zal een medewerker de lamp direct naar de studio’s van 3FM brengen. 

Samenwerking
Serious Request is een samenwerking van 3FM en het Nederlandse Rode Kruis. Elk jaar vragen zij samen aandacht voor een stille ramp en proberen met deze actie zoveel mogelijk geld op te halen. Dit jaar vragen zij aandacht voor moeders die geraakt zijn door oorlog- of conflictsituaties.
De actie werd voor het eerst gehouden in 2004. Drie DJ's sloten zich toen en nog vrijwillig op in een glazen huis en draaien de week voor kerst verzoekplaatjes voor geld. Tegelijkertijd informeren de DJ's het publiek over de noodzaak van de actie.

Sushi-collectie
De lamp, luisterend naar de naam Rontonton, is een elegante, geometrische lamp met een bijzondere schaduwwerking en is een ontwerp van Dutch Designer Edward van Vliet. De lamp werd oorspronkelijk gepresenteerd als onderdeel van de Sushi-collectie door designlabel Moroso (2008), maar nu door Quasar, het bedrijf in Giessen, voor de eerste keer echt geproduceerd. "De prachtige vorm en de opengewerkte motieven zijn de absolute eyecatchers van de Rontonton. De lamp is gemaakt van geperforeerd en gelakt staal waar het licht doorheen schijnt en zo een bijzondere schaduwprojectie geeft op meubels, wanden en plafonds", aldus het eerder uitgegeven persbericht

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.