zondag 7 augustus 2022

Alles over Altena

Negen medailles voor speedozwemmers ZVDO’74

12 december 2011 (door AalburgNet)

GENDEREN - In Waalwijk verschenen afgelopen weekend diverse zwemmers van ZVDO’74 aan de start tijdens een speedowedstrijd. Dit leverde NEGEN medailles, verschillende startbewijzen voor de Brabantse Kampioenschappen en vele persoonlijke records op.

In de jongste leeftijdsklasse verscheen Quinty de Jong twee maal aan de start. Zowel op de 100m vrije slag als de 100m rugslag mocht ze op de hoogste trede van het ereschavot plaatsnemen. Hierbij moet wel vermeld worden dat ze de enige in haar leeftijdsklasse was.

Brons
Brons was er voor Damian van Andel op de 50m vlinderslag in een nieuw persoonlijk record. Ook de 100m schoolslag betekende voor Damian een mooie tijdsverbetering. In dezelfde leeftijdsklasse verscheen ook Mitchell van der Mooren. Hij eindigde op alle twee de afstanden net naast het podium maar wist ook zijn tijden te verbeteren.

Marit Westerlaken mocht deze middag tweemaal een bronzen plak ophalen. Zowel op de 100m vrije slag als de 100m rugslag eindigde ze op een derde plaats. Haar tijden betekende ook nog eens flinke verbeteringen van haar snelste tijden ooit. Danine Besselink volgde Marit op de voet maar kwam net tekort voor een podiumplaats op de 100m rugslag. De 100m vrije slag zwom ze voor het eerst in een scherpe tijd.

Limieten
Kirsten van Giessen zwom voor het eerst de 200m vrije slag. In een goede race tikte ze net als tweede aan. Met een tijd net boven de 3minuten kon ze tevreden terugkijken. Zus Lisanne wist haar persoonlijke record op de 200m rugslag flink bij te stellen en pakte daarbij goud. Met een goede race wist ze haar tijd voor de Brabantse Zomerkampioenschappen aan te scherpen.

Er waren ook limieten voor Sven Westerlaken en Jeffrey van der Mooren op de 200m rugslag. Sven eindigde op een tweede plaats terwijl Jeffrey het brons op mocht halen.

Lees meer over:

ZVDO'74 Genderen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.