maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Vier medailles voor speedo zwemmers Biesboschzwemmers

12 december 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In Breda waren acht zwemmers van de Biesboschzwemmers om daar deel te nemen aan het tweede deel van de speedo cyclus. Dit zijn wedstrijden voor kinderen tot 13 jaar. Namens de Biesboschzwemmers wisten Nick Lisman, Simon Schmidt en Julia Verhoeven zich in de prijzen te zwemmen.

Nick zwom samen met Henk voor den Dag de nummers voor beginnende zwemmers. Beide wisten zich op één afstand te verbeteren. Henk deed dit op de 25 vrije slag en Nick op de 50 ‘vrij’. Nick was zelfs de beste op deze afstand. De andere afstand hadden beide nog niet eerder gezwommen. Henk had zelfs nog nooit vlinderslag in een wedstrijd gezwommen en moest nu 25 meter, terwijl Nick 50 meter van deze slag moest zwemmen. Nick zijn techniek was reglementair goed en hij verdiende zelfs een zilveren medaille. De overige zes zwemmers zijn meer geoefend en komen op langere afstanden uit. Van de elf starts waren er acht voor het eerst. Julia en Simon wisten beide op de vlinderslag een medaille te halen. Julia was de beste op de 100 vlinderslag van haar leeftijd en bleef net boven haar inschrijftijd. Simon wist zich op de 50 meter van de vlinderslag wel te verbeteren, maar er was nog een jongen sneller, dus was er voor hem een zilveren medaille. Beide voldeden aan de richttijd voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen medio mei 2012.

Ilse van de Pol, Femke Golverdingen en Tom Kruis zwommen alle drie voor het eerst de 100 vlinderslag en 200 vrije slag, voor Julia was de 200 vrije slag ook voor het eerst. Ze wisten het podium niet te halen, als was Ilse er met een vierde plaats op de vlinderslag dichtbij, maar lieten wel een goede indeling en techniek zien. Alle vier deze zwemmers hadden in de ogen van de leiding niets verkeerd gedaan. De laatste die aan de start kwam, was ook de oudste zwemster namens de Werkendammers. Carmen Damen startten op de 200 rugslag en zwom een vlakke race. Haar tweede deel was ongeveer net zo snel als het eerste deel.

Ondanks de weinige medaille gingen de ouders, coaches en zwemmers tevreden naar huis met in het achterhoofd dat ze op 17 december weer een wedstrijd hebben. Dan staan de clubkampioenschappen op het programma en zijn de afstanden maximaal 50 meter.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.