woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Bevers tellen...

12 december 2011 (door WerkendamNet)

HANK - Staatsbosbeheer is beverburchten aan het tellen in de Biesbosch. Om te achterhalen hoe het gaat met de bevers in het natuurgebied wordt een burchtinspectie gehouden. Eens in de vijf jaar worden alle beverwoonplaatsen bezocht en geïnspecteerd. Sinds de herintroductie van de bever in de Biesbosch in de jaren tachtig is het aantal burchten gegroeid van 0 naar 86.
De verwachting van de nieuwe telling is dat het aantal bevers opnieuw is toegenomen tot circa 250. Het telrondje gaat de hele winter duren en betekent voor de boswachter Thomas van der Es uren, dagen en weken turen door de verrekijker. Op zoek naar bevers en beverburchten. (Omroep Brabant)

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.