vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Kopje koffie voor het ‘via via-effect’

9 december 2011 (door AalburgNet)

ALTENA -  "Deze bijeenkomst past bij de nieuwe manier van werken”, aldus een van de initiatiefnemers Janneke Romijn. “Toen ik voor het eerst over de Open Coffee hoorde, dacht ik dat er een coffeeshop geopend zou worden.” De Aalburgse burgemeester Fons Naterop maakt er in zijn openingswoord nog grapjes over, maar open coffees zijn inmiddels een serieuze zaak geworden in ondernemersland. Maandelijks worden in heel Nederland zo’n 300 van deze netwerkbijeenkomsten georganiseerd. Sinds donderdag kunnen ook ondernemers in het Land van Heusden en Altena elkaar ontmoeten, ideeën uitwisselen en contacten leggen onder het genot van een kopje koffie, tijdens deze eerste Open Coffee Altena verzorgd door de Woudrichemse Wereldwinkel. In Kookstudio Heerlijk & Eerlijk worden enthousiast visitekaartjes uitgewisseld, want de aanwezige ondernemers zijn hier niet allleen voor de gezelligheid. “Koffie drinken kan ik ook bij de buren of met een vriendin”, zegt Hella Bolte van Brainfish Werving & Selectie uit Gorinchem. “Je hebt hier maar een korte tijd en die moet je zo maximaal mogelijk gebruiken.” Henri Verhagen van Maxserv uit Giessen is het daarmee eens. “Uit die eerste lijnscontacten haal je alleen niet zoveel. Na een paar weken merk je pas het via via-effect.”

De oorsprong van deze Open Coffee ligt bij zo’n andere netwerkbijeenkomst: de twitterborrel. Daar ontmoetten Janneke Romijn van Papaver Communicatie uit Dussen en Cor Spek van Aalburg.net elkaar en ontstond het idee voor een Open Coffee in Altena. Met name online, via LinkedIn, werd er vervolgens ruchtbaarheid gegeven aan het evenement, met zo’n 55 deelnemers als resultaat.
Volgens Naterop is het goed dat de sociale media op deze manier ook een sociaal gezicht krijgen. Romijn: “Deze Open Coffee past bij de nieuwe manier van werken. Je ziet hier dan ook vooral de kleinere ondernemers en ZZP’ers in tekst en vormgeving, beroepstakken die in opkomst zijn. Maar iedereen is welkom, hoor.”
Wat beroepstak betreft vallen Jurrian van der Pijl en Gerda Girardi een beetje uit de toon. Eerstgenoemde is begin december in zijn woonplaats Almkerk de onderneming Bike Passion gestart, waarmee hij onder meer fietsen op maat levert en onderhoud en reparatie uitvoert. ‘Wij verzorgen de meerwaarde van sportief fietsen’, staat op zijn LinkedIn-pagina te lezen. “En ik ben hier om sportieve ondernemers te ontmoeten”, legt Van der Pijl uit. “Je merkt dat er steeds meer mensen zijn met een passie voor fietsen en via mij kunnen ze ook bijvoorbeeld middels een clinic kennis maken met mountainbiken.”
De Werkendamse Gerda Girardi richt zich met GG Massages op zowel particulieren als bedrijven. “Je ziet steeds meer zaken mensen met stress, dus ik ben hier best wel op de goede plek.” Deze Open Coffee heeft haar in ieder geval werk opgeleverd, zegt ze.
Cor Spek is dik tevreden met de eerste editie van de Open Coffee. “We hadden in eerste instantie op 25 ondernemers gerekend. Voor de volgende Open Coffee in februari hebben zich zelfs al vier nieuwe locaties bij ons aangemeld.” Hoe de volgende edities eruit gaan zien weet Spek nog niet. “Dat is mede afhandelijk van de behoefte van de ondernemers.” (Het Kontakt - Foto Aalburg.net)

 

Lees meer over:

Altena netwerk open coffee Naterop
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.