vrijdag 26 november 2021

Alles over Altena

Eerste Open Coffee maakt verwachtingen waar

8 december 2011 (door WerkendamNet)

ALTENA - De opkomst was groot, de koffie goed en de stemming hoog: dat waren de onbetwiste kwaliteitsingrediënten van de allereerste Open Coffee Altena in Woudrichem. Met natuurlijk ondernemers uit de directe regio, maar ook uit Papendrecht, Gorinchem, Waalwijk en Raamdonskveer.

Donderdag, 8-12 ging de allereerste Open Coffee Altena in 'première'. Maar liefst 55 ondernemers gingen in op de uitnodiging van LinkedIn Groep Ondernemend Altena en meldden zich voor de 'wereldse' koffie  - letterlijk en figuurlijk - geschonken door De Wereldwinkel uit Woudrichem met een 'hemelse' traktatie van Bakker Hardeman uit Wijk en Aalburg.

Burgemeester  Naterop van Aalburg (overigens zonder ambtsketting: 'Dat is voorbehouden aan Frank Petter, als burgemeester van Woudrichem.') opende de bussiness netwerkmeeting met een druk op de knop. Onder triomfantelijk trompetgeschal werd het nieuwe beeldmerk van Open Coffee Altena zichtbaar: een geabstraheerde weergave van een dampende kop koffie op een schotel.
In zijn openingswoord roemde Naterop de intiatiefnemers Janneke Romijn (Papaver Communicatie) en Cor Spek (Aalburg.net). De eerste burger noemde de bijeenkomst in Kookstudio Heerlijk & Eerlijk 'een mooi bindingsmoment voor ZZP'ers en bedrijven' en zag het als een prima aanvulling op andere initiatieven in de regio, zoals serviceclubs en dergelijke.  'Het is goed dat de sociale media op deze manier ook een sociaal gezicht krijgen.'

Geslaagd

Jaap Budding (Digitale Schoenendoos) liet weten: 'De Open Coffee was zeer geslaagd en is zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt voor de organisatie. Bakker Gerard's tractatie was lekker! Bedankt.' In een eerdere tweet van zijn hand viel te lezen: 'Naar eerste open @CoffeeAltena. Organisatoren topprestatie, visitekaartjes genoeg en aan het netwerken!'
En dat was precies de spijker op de kop: ondernemers ontmoeten ondernemers en politici en delen naast visitekaartjes, ook visies en meningen. Laagdrempelig en informeel.
Andrea Nieland, adviseur bouwregelgeving uit Rijswijk, noteerde: ' Geslaagde eerste Open Coffee Altena in Woudrichem! Inspirerende mensen ontmoet! Kookstudio Eerlijk & Heerlijk bedankt voor de gastvrijheid!'
Tijdens de meeting werden, in een kakofonie van geluid, vele visitekaartjes uitgewisseld, hetgeen menig keer leidde tot afspraken voor een vervolg. 'Wie ben jij en wat kunnen wij voor elkaar betekenen', was bij die gesprekken de rode draad.

Tweede Open Coffee

De tweede Open Coffee Altena staat geprikt voor 09 februari 2012. Voorlopig eens per twee maanden. Janneke Romijn: 'Als blijkt dat er draagvlak is voor eens per maand, dan kan dat best. Wij gaan in ieder geval altijd uit van de tweede donderdagochtend in de betreffende maand.'
De locatie is nog niet bekend. Bij de organisatoren zijn inmiddels zijn vier aanbiedingen binnengekomen van deelnemers die hun bedrijf en/of locatie ter beschikking willen stellen. Cor Spek: 'Wij zijn ongelofelijk blij met die reacties. Als iedereen zo een steentje bijdraagt kom je samen tot een goed en dus gedragen produkt. Een mooi platform waar ondernemers elkaar kunnen ontmoeten, maar ook zaken kunnen initiëren in de meest brede zin van het woord. Wij gaan nu even bekijken welke stek wij in februari gaan aandoen. Dat hoeft niet steeds dezelfde plek te zijn. Het kan juist interessant zijn om juist ook bij andere ondernemers eens een keer binnen te kijken.'
Maar er is meer... Henri Verhagen, werkzaam bij MaxServ in Giessen heeft aangeboden voor en met Open Coffee Altena een website te gaan bouwen voor gestroomlijnde aanmeldingen, infomatieuitwisseling en meer.

CoffeeStip

Een prachtig plan. Initiator Spek zegt te bruisen van ideëen. 'Volgende keer kunnen ondernemers keer hun bedrijf pitchen op een grote rode, blauwe of gele Stip, die wij centraal in de zaal zullen leggen. Mogelijk tegen een roll-up als decor kan men zijn onderneming of produkt in maximaal 90 seconden voor het voetlicht brengen. Een unieke mogelijkheid te vlammen tegen uiteraard een gunstig tarief. Om vervolgens  van de stip af te komen en de ruimte in te stappen om met de aanwezigen in gesprek te gaan. Zo kan men de eigen promo nog verder uitbouwen in een één op één contact. Waar vind je dat?' Hij vervolgt: 'Ook kan men zijn of haar bedrijfslogo kwijt op de - ook weer - continu draaiende presentatie. Op de dan aanwezige tafel kunnen ondernemers (georganiseerd) hun folders kwijt. Wie dat, of anders, zou willen kan even contact opnemen via opencoffee@aalburg.net.'

Kortom, Open Coffee Altena kwam goed uit de startblokken en smaakt naar méér...

(*) Uitleg beeldmerk
Voor wie geïnteresseerd is in de gedachte áchter het beeldmerk, hier een korte uitleg:
De roodbruine kleur staat natuurlijk voor koffie, maar ook voor gezelligheid. De afbeelding is open en ietwat speels uitgevoerd om het informele én uitnodigende karakter van de netwerkmeeting gezicht te geven. De donkere achtergrond omvat het geheel en staat voor 'gezamenlijkheid': de kracht van netwerken. Dat laatste staat model voor het krachtige lettertype.

Twitter

@opencoffee
@b2baltena

LinkedIn

Groep Ondernemend Altena

Internet

www.ondernemendaltena.nl

 

(Foto's Aalburg.net)

Lees meer over:

Altena open coffee Naterop
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.