woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

ChristenUnie gaat voor recreatie met een plus

6 december 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De fractie van de ChristenUnie Werkendam ziet prachtige mogelijkheden voor de gemeente Werkendam. Met het zicht op de aanbesteding van de "recreatiepoort Werkendam" pleit de ChristenUnie voor "recreatie met een plus". Bij het ontwikkelen van de plannen moet er worden nagedacht hoe de ondernemer(s) de culturele, historische en ecologische waarden van onze regio verwerken in de nieuw te maken plannen.

ChristenUnie fractievoorzitter Hennie Schermers geeft aan: “We zitten niet te wachten op een vakantiepark waarvan er al 13 in een dozijn zijn, wat ons betreft moeten we met elkaar zoeken naar investeerders die visie hebben voor een park dat aansluit bij de omgeving”.

Bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van de huisjes ziet de ChristenUnie mogelijkheden: “Voormalig SGP wethouder Luteijn sprak in een eerdere behandeling van dit onderwerp over woonarkjes. Dat past natuurlijk prima bij de culturele en historische achtergrond van het gebied. De ChristenUnie pleit niet voor een openluchtmuseum maar is wel van mening dat rekening houden met de aard van het gebied een grote meerwaarde zal zijn voor onderneming, recreant en ook de gemeenschap.

Duurzaam
In ieder geval pleit de ChristenUnie voor duurzaam gebouwde en liefst energie neutrale accommodaties. Daarnaast vraagt de ChristenUnie aandacht voor samenwerking met de gevestigde ondernemers, zoals restaurants en natuurlijk ook de lokale middenstand. Schermers geeft aan: “Het is toch prachtig als de bezoekers kunnen genieten van de heerlijke producten die onze regio te bieden heeft, dit is een kans voor het verder uitbouwen van de het concept “streekproducten.”…

Recreëren betekent ook wel “herscheppen”. En waar kan dat beter dan in ons nationale park De Biesbosch, een beschermd natuurgebied. Deze omgeving is veel bepalend: de schoonheid van de schepping en de ruimte voor water, het zou mooi zijn als recreanten zich niet alleen in de Biesbosch weten maar zich daar ook voelen.. Het is voor de ChristenUnie dan ook van belang dat de raad ervoor kiest dat mensen zich in deze prachtige omgeving opnieuw kunnen opladen en genieten van de prachtige natuur en de rust. Met het oog hierop vraagt de ChristenUnie ook aandacht voor de zondagsrust, nadat de Werkendamse kerken daar al eerder aandacht voor hebben gevraagd.

Ruimte
Recreatiepoort Werkendam, de ChristenUnie wil er helemaal voor gaan, als er tenminste ruimte wordt geboden aan de culturele, historische en ecologische eigenheid van dit gebied. Als bij het ontwikkeling van de plannen voldoende aandacht is voor een goede ontsluiting van het gebied, de geluidsoverlast van de Dijkgraaf den Dekkerweg en de bereikbaarheid van de hulpdiensten, dan moet het -wat de ChristenUnie betreft- helemaal goed komen

Lees meer over:

Werkendam CU recreatiepoort
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.