woensdag 19 januari 2022

Alles over Altena

Eerste smiley in Hank onthuld door wethouder De Jong

6 december 2011 (door WerkendamNet)

HANK - In de Kerkstraat wordt vandaag de eerste smiley in gebruik genomen door Wethouder Wim de Jong. Deze mobiele snelheidsmeter laat automobilisten een vrolijk of boos gezichtje zien als zij zich aan de toegestane snelheid houden. 

Inititiatiefnemer Otto van Breugel (CDA): 'Hardrijden door automobilisten is een van de grootste ergernissen in onze gemeente. Tijdens de contacten met de bevolking zijn er altijd wel inwoners die hier aandacht voor vragen. Als je naar de inwoners luistert moet je er ook iets mee doen. Zo stelde ik het idee voor om automobilisten met behulp van de zogenaamde smiley's bewust te laten worden van hun snelheid. Dit omdat ik dat ook zelf ervaar als ik iets te snel rijdt. Ik merk zelf dat ik direct mijn snelheid aanpas bij het zien van een smiley. Ik heb voorgesteld om mobiele smiley’s te plaatsen. Als er vanuit de bevolking meldingen zijn dat moet het mogelijk zijn om de smiley daar te plaatsen. Gelet op de signalen vanuit de bevolking weet ik alvast wel een aantal locaties. In Werkendam op de Sportlaan en Sigmondstraat, in Nieuwendijk op de Rijksweg, Dussen, Molenkade en in Sleeuwijk op de Rijksstraatweg.'

De smiley''s worden voor tachtig procent betaald door de provincie

Klik hier voor de beantwoording van de CDA-vragen aan het college.

Lees meer over:

cda Werkendam hank breugel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.