donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Vrachtwagen in de sloot langs A27

2 december 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Weggebruikers op de A27 Breda richting Gorinchem zaten tijdens de vrijdagochtendspits in de spreekwoordelijke hoek waar de klappen vielen. Een nachtelijk ongeval met een vrachtwagen vlak voor de Merwedebrug en een aanrijding tussen Oosterhout en het knooppunt Hooipolder leverden lange files op.

Rond 03:30 uur raakte er door nog onbekende oorzaak een vrachtwagen van de weg net na Werkendam. Omdat het nogal wat voeten in de aarde heeft om eenvrachtwagen vlot te trekken, werd besloten hier pas na de vrijdagochtendspits mee te beginnen. Zo zou het verkeer minimale hinder ondervinden van het ongeval. Tussen 03:30 uur en 05:30 uur werd de rechterrijstrook tussen Nieuwendijk en Werkendam afgesloten om de chauffeur van de truck uit zijn benarde positie te bevrijden en het scherm te plaatsen. Ruim voor de ochtendspits begonnen was, was de betrokken vrachtwagen, die zo’n acht meter van de rijbaan tot stilstand kwam in de sloot, volledig afgeschermd.

Helaas miste het scherm zijn uitwerking totaal. Nieuwsgierige weggebruikers trapten massaal op de rem bij het zien van het scherm. Rond 06:25 uur stond er al een file van 6 kilometer voor de Merwedebrug, wat hoogst ongebruikelijk is voor de vrijdagmorgen. Automobilisten richting Utrecht konden de file omzeilen door vanaf het knooppunt Hooipolder de borden Waalwijk te volgen en via de A59 en de A2 richting de Domstad te rijden.

Rond 09:30 uur, een half uur eerder dan gepland, is begonnen met het bergen van de vrachtwagen die net voorbij Werkendam in de sloot belandde. Het bergen van de truck zal twee uur in beslag nemen. Rond 12:00 uur moesten alle problemen verholpen zijn.

Helaas was dit niet het geval. Hoewel het bergen van de betrokken vrachtwagen soepel verliep, kreeg het bergingsvoertuig te maken met problemen. Tijdens het takelen kreeg deze te kampen met een olielekkage aan het hydraulisch systeem. Deze olie belandde op de vluchtstrook. Er moest een ZOAB-Cleaner aan te pas komen om de boel op te ruimen. Hierdoor zou de afwikkeling nog minstens een half uur langer duren. Tot die tijd zal de rechterrijstrook tussen Werkendam en de Merwedebrug afgesloten blijven. Om even voor 15:30 uur werd de omleiding ingetrokken.

Lees meer over:

Werkendam Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.