woensdag 24 april 2024

ZVDO´74 als beste uit de strijd

1 december 2011 (door AalburgNet)

GENDEREN- Afgelopen zaterdag hebben de heren 1 van ZVDO’74 thuis in Gorinchem gestreden tegen de nummer 2 van de competitie, DIO uit Etten-Leur.

Met hooggespannen verwachtingen stuurde de coach, Lou Goedel, van het herenteam uit Genderen zijn spelers het water in.  Al na 7 seconde speeltijd maakte de tegenstander van afstand een fraai ingeschoten doelpunt. De mannen van ZVDO kwamen hierop met het antwoord door binnen een minuut tweemaal te scoren.

Met stand van 3-3 werd er begonnen aan de tweede periode. Weer wist de tegenstander als eerste het doel te treffen. Bij beide ploegen werd er slecht omgegaan met de man-meer-situaties, wat vaak resulteerde in de counter. Echter werd deze goed vaak goed verdedigd. Ook deze periode eindigde in een gelijke stand, 5-5.

In de derde periode was duidelijk dat beide partijen goed aan elkaar gewaagd waren.  De strijd die gestreden werd, was erg sportief en werd weinig getrokken of vastgehouden. Alle twee de teams wisten te scoren wat de stand op 6-6 bracht.

ZVDO wist door twee man-meer-situaties en een vrije man te scoren, wat veel vertrouwen en rust binnen het team bracht. De heren gingen met 9-6 de laatste minuut in. Echter wist de bezoekende ploeg in deze minuut tweemaal te scoren wat de eindstand op 9-8 maakte.

Doelpunten werden gemaakt door:  Wietse Sterkenburg (3), Berry Boll (2), Adriaan de Graaff (2), Roy Klip en Emiel Goedel (1).