donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

650 handtekeningen voor Nieuwe Steeg in Eethen

30 november 2011 (door AalburgNet)

AALBURG -  Verontruste ouders uit onder meer Genderen en Eethen hebben dinsdag het Aalburgse college 650 handtekeningen aangeboden voor een snelle aanpak van verlichting in de Nieuwe Steeg.

 

De weg tussen de twee dorpen wordt veel gebruikt door kinderen die op weg zijn naar voetbalclub GDC of naar het Willem van Oranje college in Wijk en Aalburg. “Ook is het een prettige route voor fietsers en wandelaar”, betoogden de ouders. Maar vanwege het gebrek aan verlichting en de modder die het landbouwverkeer gedurende het oogstseizoen achterlaat ontstaan onveilige situaties in de Nieuwe Steeg. “Verschillende fietsers zijn al onderuit gegaan, mede doordat er geen verlichting is.” Bovendien zou het parkeerterrein bij het kerkhof een plek zijn voor hangjongeren. “De handtekeningen mag het college zien als een rugsteun om met spoed iets aan deze situatie te verbeteren”, verklaarden de ouders. “Wij vinden dat er niet bezuinigd moet worden op de veiligheid van onze kinderen.”
Burgemeester Fons Naterop nam de handtekeningen in ontvangst en zegde toe ‘zeer serieus’ naar de kwestie te kijken. (Het Kontakt)

Lees meer over:

Eethen Genderen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.