maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Goede start veldritseizoen voor Marianne Vos

29 november 2011 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Marianne Vos heeft in Superprestige in Gieten op haar naam weten te schrijven. Een dag eerder bij haar rentree in het veld in Koksijde moest ze nog haar meerdere erkennen in Daphny van den Brand (AA Cycling Team) maar in Gieten wist Vos wel op de hoogste trede te eindigen. 

Vos was bijzonder tevreden over de vorm die ze in haar eerste veldritten kon etaleren. ‘De anderen zijn toch al twee maanden eerder in het veld begonnen, natuurlijk vraag je jezelf dan af waar je staat. Het moeilijkst in het omschakelen is de techniek weer goed te beheersen en het veertig minuten echt in het rood rijden. Maar dat ging me goed af. In Koksijde kwam ik mezelf na 25 minuten echt wel tegen, maar wist ik me te herstellen. In Gieten trof ik een parcours dat me nog wel iets meer op het lijf geschreven was door de lange verharde stroken, maar door de herfstachtige omstandigheden viel het nog niet mee om te winnen.”

Marianne Vos rijdt komende week nog de veldrit in het Duitse Frankfurt om vervolgens met de nationale wegselectie op trainingskamp te gaan in Zuid-Afrika. Medio december hervat ze haar veldritcampagne weer. "Met uiteraard het Nederlands kampioenschap en het wereldkampioenschap als belangrijke doelen.” (Wielerland.nl)

Lees meer over:

Marianne vos Meeuwen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.