donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Werkendam gaat overal plastic ophalen

29 november 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De proef met het ophalen van gescheiden plastic afval in Hank en Dussen blijkt zo succesvol, dat de gemeente ervoor kiest om in iedere kern het plastic op te gaan halen. Met ingang van het nieuwe jaar kunnen ook de inwoners van Nieuwendijk, Sleeuwijk en Werkendam de plastic zakken elke vier weken aan de straat zetten. In juli begon de gemeente, als proef, met het ophalen van gescheiden plastic afval in Dussen en Hank. 

Inwoners reageren volgens de gemeente positief op het gemak niet meer zelf met de volle zakken naar een inzamelpunt te moeten. De combinatie van zelf inleveren en het laten ophalen levert goede resultaten op. "Iedere ronde wordt er eigenlijk meer opgehaald, in het begin 750 kilo, later al 1.000 à 1.100 kilo. Dat zijn 250 tot 350 zakken meer", aldus een woordvoerster van de gemeente.

De gemeente Aalburg kondigde eind september ook al aan het plastic afval vanaf januari op te gaan halen. Woudrichem haalt sinds dit jaar het gescheiden plastic op. (Brabants Dagblad)

Lees meer over:

Werkendam Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.