donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Sanne van de Pol Brabants Kampioen

29 november 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In Eindhoven werd gedurende twee dagen gestreden om de titels op de sprint nummers. Op het programma stonden de 50 meter vlinderslag, rugslag, schoolslag en vrije slag en daarnaast ook nog de 100 wisselslag. Qua estafettes stonden de 4x50 vrije slag en wisselslag op het programma. De Biesboschzwemmers waren met 21 zwemmers aanwezig en wisten vijf medailles te veroveren. Daarnaast werden er 28 persoonlijke en een clubrecord gezwommen. Negenentwintig tijden waren goed voor een startbewijs voor de zomer editie van de Brabantse Kampioenschappen.

Sanne van de Pol wist op de schoolslag de titel bij de meisjes geboren in 1998 binnen te halen. Ze wist zich te verbeteren en liet zodoende de concurrentie achter zich. Op de 50 vrije slag en 100 wisselslag eindigde ze net naast het podium. Sanne mocht op alle afstanden startten, alleen op de vrije slag wist ze zich niet te verbeteren.

Vlinderslag
Voor Thomas Zielhorst waren er persoonlijke records op de vlinderslag en vrije slag. Op de vlinderslag zwom hij voor het eerst binnen de 30 seconden, maar net als op de vrije slag werd hij ‘slechts’ vijfde. Op de rugslag daarentegen was hij niet sneller dan zijn persoonlijke record, maar het leverde wel een zilveren medaille op.

 De drie bronzen medailles werden gehaald door Marcha Admiraal, Lukas en Simon Schmidt. Marcha bleef net boven haar persoonlijke record steken op de vlinderslag, maar het was wel goed voor brons. Op de vrije slag had ze de pech net naast het podium te eindigen. Lukas wist op de rugslag naar het brons te zwemmen. Hij legde als tweede Biesboschzwemmer ooit de rugslag binnen de 30 seconden af en dit betekende tevens een clubrecord bij de jongens onder 15, 17 en 19 jaar. Simon, het broertje van Lukas, zwom voor het eerst op een Brabants Kampioenschap. Simon mocht starten op de ‘vrij’, vlinderslag en wisselslag. Op alle afstanden wist hij zich te verbeteren en op de wisselslag mocht hij naar het ereschavot voor een bronzen medaille.

Goed
Ook voor Redine van Breugel, Ilse van de Pol, Julia Verhoeven en Tom Kruis was het hun eerste keer dat zij op een Brabants Kampioenschap mochten zwemmen. Allen deden het heel goed en wisten zich in de meeste gevallen te verbeteren. Zij tonen samen met Simon aan dat er in de toekomst, mits ze blijven zwemmen, nog vele goede prestaties verwacht mogen worden van deze jonge zwemmers.

Voor Marjolein van de Berg, Carmen Damen, Jade Groeneveld, Xander Korsman, Tonny Methorst, Chantal Paans en Mark Visser waren er een of meerdere persoonlijke records te noteren. Behalve deze zwemmers mochten ook Harry Cornet, Vincent van Dijk, Rebecca Schmidt en Kim Wijnja aan de start verschijnen. Ze wisten hun tijden niet te verbeteren, maar de prestaties die ze nu wisten te leveren stemden de trainers tot tevredenheid.

Met de estafettes was er vier keer van de vijf starts een top tien notering, met als uitschieters de heren ploeg (Mark, Thomas, Lukas en Harry) op de vrije slag en de dames ploeg (Marjolein, Tonny, Marcha en Kim) op de wisselslag. Zij wisten allebei zesde te worden.

Afstanden
Over drie weken mogen de Werkendammers weer sprinten, dan is de inzet de titel van clubkampioen bij de dames en heren. Zwemmers geboren in 1999 en eerder komen op alle slagen aan de start. Voor de jongere zwemmers staan er minder afstanden op het programma.

Half januari zal een groot gedeelte van deze groep in Roosendaal strijden op de dubbele afstanden met opnieuw als inzet de Brabantse titels.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.