vrijdag 12 augustus 2022

Alles over Altena

HAK wil woord 'potdicht' uit woordenboek

28 november 2011 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Groentefabrikant HAK in Giessen wil dat het woord 'potdicht' uit het woordenboek wordt geschrapt. De fabrikant heeft hiervoor een verzoek ingediend bij Van Dale, het Groot Woordenboek der Nederlandse Taal.  Het woord 'potdicht' wordt in de Van Dale omschreven als 'vast gesloten'. Volgens HAK is het woord achterhaald.

De groentefabrikant introduceerde in september een deksel die zonder veel kracht open gaat. Glazen potten zullen dus nooit meer 'potdicht' zitten, aldus de fabrikant die hoopt op een positief besluit van de uitgever. (Omroep Brabant)

Lees meer over:

Giessen hak
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.