vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Mobilisatie Oorlogskruis

28 november 2011 (door AalburgNet)

REGIO -  Er is in het Land van Heusden en Altena een werkgroep die zich bezighoudt met het organiseren van de jaarlijkse Veteranendag. Deze werkgroep zet zich ook in om in contact te komen met militairen die nog recht hebben op het mobilisatie oorlogskruis.
Hiervoor in aanmerking komen:

1. militairen en oud-militairen die in werkelijke Nederlandse dienst zijn geweest na 6 april 1939 en voor 20 mei 1940
2. militairen en oud-militairen die na 30 augustus 1939 en voor 3 september 1945 gedurende ten minste 6 maanden dienst hebben gedaan aan boord van een onder Nederlandse vlag varend zeeschip of aan boord van een vliegtuig
3. degenen die niet tot de categorieën zoals genoemd onder 1 en 2 behoren, doch gedurende de oorlog in het belang van het Koninkrijk militaire werkzaamheden hebben verricht.

Ook (oud)militairen die menen mogelijk in aanmerking te kunnen komen voor een andere militaire onderscheiding, zoals bijvoorbeeld de Dapperheids- of Gewonden Onderscheiding worden verzocht contact met de werkgroep op te nemen.

Denkt u (of kent u iemand die) voor het mobilisatie oorlogskruis of een andere militaire onderscheiding in aanmerking komt, dan wordt u verzocht hierover contact op te nemen met de heer T.A. (Teun) Thur, tel. 0416-351132., email: tathur@planet.nl    

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.