woensdag 26 januari 2022

Alles over Altena

Meerproductie duurzame energie onterecht belast

26 november 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Natuurvereniging Altenatuur is al enige tijd bezig met een uniek project op het gebied van zonne-energie. Particulieren kunnen hun PV-panelen bij elkaar in het veld opstellen. De opgewekte energie wordt met het thuisverbruik verrekend. De proeftuin komt in Hank.

Belasting betalen
Een probleem is nog de landelijke regelgeving. De huidige salderingsregeling geeft aan dat je wanneer je meer duurzame energie produceert dan je verbruikt belasting moet betalen over die meer geproduceerde energie. Bovendien is deelname aan duurzame projecten buiten je eigen perceel belast. Hoopvol is dat de Provinciale Staten van Noord-Brabant een motie aangenomen hebben waarbij het college de opdracht krijgt om met kracht bij de rijksoverheid te pleiten om de regelgeving voor lokale duurzame energie aan te passen.
 

Steunen
Op 1 november heeft het Werkendams college besloten om de voorbereiding van het zonne-energie project met 8.600 euro te steunen. Bij voldoende belangstelling is het de bedoeling om meerdere projecten in het Land van Heusden en Altena te realiseren. (PvdA)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.