vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Vijfde Ladies Night blijkt beproefd concept

24 november 2011 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK - Over De Singel spoedde zich met regelmaat mensen door het donker vergezeld van kleine tasjes. Uit Dorpshuis Tavenu klonken gezellige geluiden en buiten drong de geur van etenswaren zich aangenaam op. De parkeerplaats verwerkte ook hier groepen dames met tasjes. De vijfde Ladies Night - de tweede in Tavenu: 'Dat ligt lekker centraal' - was in volle gang en de 250 goodie bags hadden kennelijk hun weg gevonden.

Binnen was het een gezellige drukte met dames (en een enkele heer) die zich verdrongen rond de stands om vooral maar niets te missen. Misschien lag er net dat ene koopje of dat leuke hebbedingetje wel. De ondernemers hadden er schik in. Desgevraagd reageerden zij allemaal dat 'het druk en gezellig was.' Ook Nicole van Bergeijk van Zus en Co stond enthousiast achter haar tafel die vol lag met snuisterijen, gehaakte bloemen en andere 'creatieve uitspattingen', zoals zij dat zelf noemt. Nicole heeft best aardig verkocht. Niet dat zij winst maakte, want dat geld gaat  ogenblikkelijk weer in materialen om verder te kunnen freubelen. 'Ik had gevraagd of ik ook een keer naar de Ladies Night mocht komen,' glunderde zij. 'En toen bleek er plek te zijn, dus hier sta ik dan. Jij een leuk haarbandje?' Dan serieus: 'Het is hier geweldig. De organisatie is perfect en je wordt goed verzorgd.' Zelfs de sanitaire stop bleek te zijn geregeld. Feitelijk moest Nicole dat uiteraard zelf doen, maar de Ladies Night-dames namen tijdens die nodige afwezigheid van Zus & Co de honneurs even waar.
Een website heeft de Co-helft van Zus & Co (nog?) niet, maar wel een hyvespagina waar van alles op staat. Daar blijkt dat 'Zus' haar schoonmoeder is die alle bloemen haakt. Huisvlijt dus. Maar ook een uit de hand gelopen hobby.

Uitbreiden
Ingrid van Dijk, bebrild en enthousiast - dat laatste gold overigens ook voor Nicole Roubos en Jolanda Prins - bevestigde de eerder genoemde toeloop tijdens het eerste lustrum. 'Het is weer drukker dan vorig jaar. De goodie bags, vijftig meer dan vorig jaar, waren wij met een goed uur kwijt. Wij zitten nu met het aantal stands wel aan onze tax.' De blonde Nicole Roubos knikte enthousiast: 'Wij hebben er nu een tweede zaal bij, direkt links bij binnenkomst. Ook dat staat vol. Volgend jaar groter? Nee, dat doen wij niet. Het is goed zo. Er zijn grenzen. Wat wij nu aanbieden past ook bij het publiek van Nieuwendijk.' 
De reden waarom de dames deze avonden steeds organiseren legde Jolanda Prins graag uit: 'Wij doen dit, gewoon omdat wij het leuk vinden. Wij zijn alle drie verschillend, maar hebben het hartstikke leuk met elkaar.'
Die diversiteit is tegelijkertijd ook de kracht van de Ladies Night: veel verschillende zaken samen onder één dak, midden in Nieuwendijk.  

Gevarieerde hapjes
Ondertussen kwam Bridget (Best of Bridget's uit Hank) keer op keer langs met een keur aan lekkere, gevarieerde hapjes die bij het speur-ende publiek gretig aftrek vonden. De dames van Crien en Claar uit Giessenburg stonden in de kleinere zaal. Zij boden die avond allerlei streekproducten en originele cadeautjes aan. Ook deze ondernemers hadden het prima naar de zin. Clare van Boxsel en Ria de Pender (wonend in Nieuwendijk) wilden daarom ook best even op de foto en informeerden ondertussen de snuffelende bezoekster.

Ingrid, Nicole en Jolanda noteren hun lessons learned in hun schriftje en broeden al op de zesde Ladies Night in 2012. Weer in Tavenu.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.