vrijdag 12 augustus 2022

Alles over Altena

Eerste prijs voor Brassband Kunst & Vriendschap

21 november 2011 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Brassband Kunst en Vriendschap heeft op het Landgoed De Wilmersberg Concours een eeste prijs gewonnen. Het concours vond plaats op zaterdag 19 november jl. in de Wilmersberg Zaal van het Wilminktheater in Enschede.Kunst en Vriendschap kwam uit in de 3e divisie en de jury bestaande uit Rob Goorhuis, Hennie Raemakers en Jouke Hoekstra beoordeelde het optreden met de hoogdste ereplaats.
 

Verassingsontbijt
Om 8.00 uur had iedereen zich verzameld bij het dorpshuis in Meeuwen en na het laden van de bus begon de twee uur durende reis naar Enschede. Tijdens de busrit kregen de muzikanten een verrassingsontbijt aangeboden, zodat iedereen op volle kracht het podium van de prachtige concertzaal kon betreden.

Als inspeelwerk speelde Kunst en Vriendschap een prachtige Engelse traditional, getiteld The Water Of Tyne. Vervolgens het eerste werk dat door de jury beoordeeld zou worden: The Dark Side Of The Moon van de inmiddels razendpopulaire Paul Lovatt Cooper. Het werk dat oorspronkelijk is geschreven voor de Black Dyke Band schetst een beeld van wat er allemaal te zien zou zijn als je op de donkere kant van de maan zou staan. Paul Lovatt Cooper is erin geslaagd om dit op uitstekende wijze te vertalen in muziek. Kunst en Vriendschap gaf een prachtige sfeervolle uitvoering van deze compositie.

Als tweede te beoordelen werk had Kunst en Vriendschap gekozen voor een echte brassband klassieker : Rhapsody in Brass van Dean Goffin. Componist Dean Goffin geldt misschien wel als een van de beste componisten die de brassbandwereld gekend heeft. Zijn Symphony Of Thanksgiving en The Light Of The World zijn ook nu nog vaak gespeelde werken. Rhapsody in Brass schreef hij voor de British Open van 1949 die destijds werden gewonnen door de Fairey Band. Het is een driedelig werk dat zowel op het technische als het muzikale vlak het uiterste van de muzikanten vraagt. Kunst en Vriendschap verraste met een mooie degelijke uitvoering van deze moeilijke compositie.

Dankwoord
Een speciaal woord van dank is er natuurlijk voor de dirigent Ben Ruysink, die met zijn enthousiasme en vertrouwen het beste uit de band naar boven heeft gebracht. Kunst en Vriendschap kijkt terug op een zeer geslaagde dag. (Foto K&V Meeuwen)
 

Lees meer over:

Meeuwen Kunst en vriendschap
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.