woensdag 1 februari 2023

Alles over Altena

Spanning in top regiodivisie volleyball

21 november 2011 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK -  Na vorige week een verlies tegen Wik Univé te hebben geleden stond zaterdag alweer de volgende moeilijke tegenstander op de stoep bij SSS Werkina Nieuwendijk. Namelijk Alfa Next Volley uit Dordrecht, koplopers van de competitie. SSS Werkina had de tweede positie in handen, dus op voorhand leek dit al een interessante wedstrijd te worden. En dat kwam uit.

In de eerste set werd wat onzeker begonnen door het SSS Werkina team. Normaliter zou SSS Werkina de wedstrijd als underdog ingaan, maar het jarenlang bouwen aan de vereniging lijkt zijn vruchten af te gaan werpen. SSS gaat nu als favoriet de wedstrijd in. Er werd een lichte voorsprong door SSS Werkina opgebouwd, maar overtuigend was het niet, waardoor Alfa Next Volley de set binnenhaalde met 19-25.

De tweede set leken de SSS Werkina meiden echter niet aangeslagen door het setverlies en pakten meteen weer de leiding in de set. Bij een stand van 8-7 vond Rianne Zegwaard dat de marge wel wat vergroot kon worden en serveerde naar een stand van 16-7. Dit gaf coach Krista Buys meteen de kans om aanstormende talenten Valerie Ippel en Yvette Timmermans in te brengen. Ook nieuwkomer Marian Aarnink kon even proeven aan het team. Toch kwam Alfa steeds een beetje dichterbij, op 24-19 kwamen de drie gewisselde routiniers tegelijk terug het veld in en maakten het direct af. 25-19.

In de derde set was het Angela de Bok die serverend het verschil maakte en serveerde 7 punten achter elkaar, naar een stand van 11-4. Kan het nog mis gaan denk je dan? Ja dat kan. Op een stand van 20-14 was het niet de tegenstander Alfa Next Volley maar de tegenstander SSS Nieuwendijk die tegen haar eigen team stond te spelen. SSS kon het weer niet doortrekken boven de 20 en liet de tegenstander een servicereeks maken naar 22-20. SSS Werkina was van slag en bezweek aan de druk. 22-25.

Om in de wedstrijd te blijven moest natuurlijk de vierde set gewonnen worden. Bianca Ippel deelde met haar servicereeks naar de 12-0 meteen een mentale tik uit aan haar tegenstander. SSS Werkina kon meteen vrij spelen en schroefde de druk omhoog. Alfa Next Volley werd aan alle kanten weggespeeld. Kelly Bolink was zowel verdedigend als aanvallend weer lekker op dreef. Jori Colijn deed er aan het einde van de set nog een schepje bovenop door met haar service de stand op 23-4 te zetten. 25-6 was de eindstand van de vierde set. Dit gaf SSS natuurlijk veel vertrouwen om de allesbeslissende vijfde set in te gaan.

Meteen wist Bianca Ippel Alfa Next Volley onder druk te zetten door met haar service goed te beginnen en ook Angela de Bok kwam weer met een serie aanzetten. Ilona Nieuwkoop, inmiddels een vaste waarde voor het team sloeg de laatste twee ballen voor SSS keihard in. 15-8 was de eindstand en daarmee de 3-2 overwinning voor SSS Nieuwendijk. SSS bewees vorig jaar al dat het bovenin de Regiodivisie mee kan draaien, maar bewijst dat dit seizoen toch weer net iets meer. Kortom spanning in de regiodivisie.

Volgende week speelt SSS Werkina de tweede bekerronde in het T-Kwadraat in Tilburg. SSS Nieuwendijk kan daar alvast wennen aan de enorme sporthal want een week later mag ze daar aantreden tegen een andere koploper in de competitie: VCT Triade.

Lees meer over:

Nieuwendijk sss werkina
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.