vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Waterbus steekt (bijna) van wal

21 november 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het CDA heeft zich jarenlang ingezet voor de realisatie van de waterbus in de regio. Samen met Bob du Burck (SDC) hield fractielid Otto van Breugel een intensieve lobby hiervoor.
Zo werden gesprekken gevoerd met burgemeester IJssels van de gemeente Gorinchem (een warm voorstander van personenvervoer over water) en met vele ambtenaren en politieke fracties van de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant. Beide provincies zijn warm gemaakt voor dit project en ondersteunen dit ook financieel. Er was flink wat energie voor nodig maar het resultaat mag er zijn.

De waterbus is inmiddels te water gelaten en binnenkort kunnen de inwoners hiervan gebruik maken. De  waterbus gaat varen tussen Hardinxveld, Werkendam, Sleeuwijk en Gorinchem. `Een prachtige voorziening voor de drie gemeenten`, aldus het CDA op haar site.

Lees meer over:

cda Werkendam waterbus
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.