donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Negen medailles op Jeugd4kamp voor Biesboschzwemmers

19 november 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Voor het eerst werd een wedstrijd van de Jeugd4kamp tussen ZVDO, Den Doorn, Bijtelskil en De Biesboschzwemmers in Gorinchem gehouden. De Biesboschzwemmers waren gastheer en wilden ook de recreanten een kans geven in Gorinchem om de medailles te strijden. Het resultaat mocht er ook zijn. Vier gouden, drie zilveren en twee bronzen medailles gingen terug naar Werkendam. Daarnaast werden er 34 persoonlijke records en een clubrecord gezwommen.

Maud de Visser was het goudhaantje van deze middag. Zij wist op zowel de 25 rugslag als de 25 schoolslag naar het goud te snellen. Maud komt uit bij de jongste zwemmertjes, namelijk tussen 5 en 7 jaar. Bij de jongens van deze leeftijd was het podium tot twee keer toe volledig gevuld met Werkendammers. De reden hiervoor is simpel, er waren alleen Biesboschzwemmers ingeschreven. Op de rugslag was het goud voor Bas voor den Dag, gevolgd door Rick van der Wiel en Andreas Steffen. Op de schoolslag was de volgorde tussen de nummers een en twee omgedraaid. Rick mocht met een gouden medaille naar huis, terwijl het zilver voor Bas was. Op de derde plaats wist deze keer Rohan Schaddelee te eindigen.

De laatste medaille voor de Biesboschzwemmers viel in de categorie van de meisjes tussen 8 en 9 jaar. Michelle Paans wist op de 50 vrije slag beslag te leggen op een tweede plaats.  In de overige categorieën werd heftig strijd geleverd door de Biesboschzwemmers, maar moesten zijn genoegen nemen met plaatsen naast het podium.

Behalve de  strijd om de medailles, werd ook strijd geleverd met de klok. In sommige gevallen werden persoonlijke records met enkele tienden verbeterd, maar er waren ook zwemmers die er meerdere seconden van af haalden. De volgende zwemmers verbeterden één of twee keer hun tijd Anne-Wil Biesheuvel, Gioya Bolje, Bas voor den Dag, Carmen en Sarah Damen, Femke Golverdingen, Genista Ippel, Jelle Ippel, Tom Kruis, Nick Lisman, Daniel Muilwijk, Michelle Paans, Ilse van de Pol, Iris en Ivan Pruijsen, Anne-Lize de Raad, Rohan Schaddelee, Simon Schmidt, Julia en Laura Verhoeven, Maud de Visser en Rick en Ruben van der Wiel.

Redine van Breugel wist zich ook te verbeteren, namelijk op de 50 vrije slag, maar op de 25 vlinderslag zwom zij zelfs een clubrecord. Zij bleef ruim een seconde onder de tijd, terwijl ze deze slag nog niet eerder in een wedstrijd heeft gezwommen. Chimène Huisman, Leendert Paans en Julie de Vries zwommen hun afstanden ook voor het eerst en lieten eveneens een goede indruk achter.

Half december staan de clubkampioenschappen op het programma. Dan komen al deze zwemmers aangevuld met de overige wedstrijdzwemmers en masters aan de start om te strijden om de medailles. Daarvoor echter staan nog de sprintkampioenschappen van Brabant eind november op het programma en in het tweede weekend van december gaan de masters naar Eindhoven voor een masterswedstrijd.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.