dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Waterschap Rivierenland ruilt grond met dertien grondbezitters

16 november 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Waterschap Rivierenland gaat in totaal ca.100 ha. grond rondom Hank en Nieuwendijk in het Land van Heusden en Altena ruilen met grondbezitters in het gebied. De betrokken grondeigenaren, voornamelijk agrariërs, verkrijgen percelen die dichter bij hun bedrijf liggen en leveren andere grond in bij het waterschap. Het waterschap krijgt hiermee de beschikking over zones die dicht aan de watergangen liggen. Met deze grond is het waterschap beter in staat haar taken als waterbeheerder uit te voeren, door bijvoorbeeld het aanleggen van natuurvriendelijke oevers waardoor het water meer ruimte krijgt en de ecologische kwaliteit van het water beter wordt.

Voordelig
De agrariërs beschikken met deze ruilverkaveling over gronden die dichter bij hun woning liggen en dus efficiënter te gebruiken zijn. De boeren krijgen meer aaneengesloten percelen die gemakkelijker te bewerken zijn. Bovendien hoeft door de ruil in veel gevallen vee niet meer over de weg geleid te worden.
 
De ruilverkaveling is voordelig voor alle partijen, zorgt voor een betere lanbouwkundige structuur en maakt het mogelijk de waterschapstaken nog beter in te vullen. Donderdag 16 november zullen Waterschap Rivierenland en de dertien partijen de overdrachtdocumenten officieel tekenen.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.