Thursday 23 September 2021

Alles over Altena

Jeroen maakt winnend ontwerp ontmoetingsplek Veen

15 november 2011 (door AalburgNet)

VEEN - Midden in de nieuwe wijk Den Eng wordt een ontmoetingsplek gemaakt met als titel ‘Dome’: aan leerlingen van het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg en het DaVinci College in Gorinchem werd gevraagd een ontwerp te maken. Dinsdagochtend werd de winnaar bekend gemaakt.

n Veen ontwikkelt Woonlinie samen met de gemeente Aalburg de nieuwe wijk Den Eng. De ontmoetingsplek aldaar wordt een fysiek object dat de aandacht trekt, de functie van een informatiecentrum heeft en bezoekers de mogelijkheid geeft de wijk in te kijken en beelden van de nieuwe wijk te zien. In het infocentrum komt presentatiemateriaal te hangen met informatie over de toekomst van de wijk. Vanuit het informatiecentrum kun je naar buiten kijken, zodat je een doorkijk krijgt naar het gebied.

Als maatschappelijk ondernemer zocht Woonlinie de samenwerking met onderwijsinstellingen en benaderde het Willem van Oranje College voor een leerlingenproject. Woonlinie wilde de leerlingen uitdagen een opvallend en functioneel middelpunt van de nieuwe wijk te ontwerpen. Naast Het Willem werden ook Het Da Vinci college en SSPB Breda, (stichting voor praktijkopleidingen in de bouw), partner in dit project, benaderd. Het winnende ontwerp zal uiteindelijk in Den Eng gerealiseerd worden. 

Ontwerpen
Dinsdagochtend 15 november presenteerden leerlingen van beide scholen hun ontwerpen. De leerlingen van Het Willem concentreerden zich vooral op het esthetische aspect, waar de vierdejaars studenten bouwkunde van het Da Vinci ook een bouwkundig ontwerp maakten, wat moest voldoen aan een programma van eisen. Zo moest het ontwerp binnen een bepaald budget gemaakt kunnen worden, hufterproof en niet opklimbaar zijn en een doorkijk hebben. Voorafgaand aan de presentaties verzorgde Woonlinie een interactieve sessie voor de leerlingen, waarbij de focus op werken lag. 

Unaniem
Martijn, Jeffrey en Mark, vierdejaars Bouw, Wonen en Interieur van Het Willem, wonnen de prijs voor het mooiste ontwerp. De deskundige jury, bestaande uit wethouders Jan Spuijbroek en Loes Lijmbach, Arie van Empel (SSPB) en vertegenwoordigers van Woonlinie, boog zich vervolgens over de bouwkundige ontwerpen. Jeroen van Aken, vierdejaars leerling bouwkunde van het Da Vinci College, maakte een dusdanig onderscheidend ontwerp dat de jury hem unaniem tot winnaar benoemde. Hij won een cheque van € 50,00, en zijn ontwerp wordt daadwerkelijk gerealiseerd in de nieuwe wijk. (Woonlinie)

 

Lees meer over:

Den Eng veen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.