vrijdag 26 november 2021

Alles over Altena

Opnieuw (Staten) aandacht voor A27

14 november 2011 (door WoudrichemNet)

ALTENA - CDA, SP en VVD vragen aandacht voor de aanpak van de A27. Statenlid Roland van Vugt heeft hiervoor samen met collega Jeannette Zwijnenburg van de VVD en de SP een motie ingediend, die een snelle aanpak van de A27 bepleit. De motie werd aangenomen.

Volgens de Woudrichemse CDA'er is het noodzakelijk net zo lang aan de Haagse bel te hangen tot de schop de grond in gaat. CDA, SP en VVD hebben tijdens de vergadering van Provinciale Staten van 11 november een motie ingediend die het Brabants provinciebestuur opdracht geeft om maximaal gas te geven bij Minister Schultz van Haegen om de A27 aan te pakken.

Dit voorjaar werd bekend dat de minister niet voldoende geld heeft om de geplande verbreding van de A27 uit te voeren. Het ontwerp moest daarom drastisch versobert worden. De motie dringt erop aan dat er uiterlijk in 2015 begonnen wordt met de verbreding van de A27, dat daarvoor het hele budget wordt ingezet, dat er in ieder geval prioriteit wordt gegeven aan de knelpunten bij Gorinchem (Merwedebrug) en knooppunt Hooipolder.

Roland van Vugt vindt de wegen van de Minister ondoorgrondelijk. Van Vugt: ‘Het lijkt een platte centenkwestie. Maar de Minister vergeet wellicht dat elke dag files vele miljoenen per jaar kost. Ik denk dat goedkoop in dit geval duurkoop is. Bovendien raakt het geduld in de regio op.”  Van Vugt zal de motie ook onder de neus van de CDA kamerleden drukken. Afgesproken is dat de andere fracties hetzelfde doen bij hun collega-partijen in de Tweede Kamer.
 

Lees meer over:

Altena a27
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.